Від початку року в Житомирській області зареєстровано три випадки ботулізму. Всі вони пов’язані з вживанням домашньої консервації.
Про це Times.zt повідомили в Головному управлінні Держспоживслужби в Житомирській області.
“З початку 2019 року в області зареєстровано 3 побутових випадки ботулізму, внаслідок яких постраждало 3 дорослих осіб (м. Новоград-Волинський, с.Суховоля Новоград-Волинського району, с.Іванківці Любарського району). Причинами отруєння стали продукти домашнього виготовлення: кабачки консервовані, ікра кабачкова, сало консервоване та консервовані гриби”, – зазначають фахівці управління.
Варто зауважити, що спеціалісти територіальних органів Держпродспоживслужби взяли участь у проведенні санітарно-епідеміологічних розслідувань випадків ботулізму.
МОЗ наголошує: при найменшій підозрі на ботулізм необхідно негайно звернутися до лікаря.
У дітей симптоми ботулізму можуть проявлятися також у вигляді апатії, відмови від їжі, тривалого плачу, а також м’язової слабкості.
Найбільш ефективним способом профілактики ботулізму є дотримання правил безпеки.
Небезпечним є споживання в’яленої, солоної та консервованої риби, яка готується без термічної обробки. Також варто уникати споживання продуктів, якщо ви не можете бути впевнені у дотриманні умов їх зберігання та транспортування.
Нагадаємо також, що в житомирській ЗОШ №28 нещодавно було зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції.
Будьте першим, хто прокоментував "На Житомирщині зафіксовано три випадки ботулізму"