Що і де їдять воїни-артилеристи у Бердичеві?

Обід з асортиментом страв: нарешті після тривалого ремонту їдальні воїни-артилеристи самостійно вирішують, як сьогодні харчуватимуться. У їдальні 26-ої артилерійської бригади у Бердичеві військові вишукуються у чергу по смачні страви. З повними тарілками кожен прямує у простору нещодавно відремонтовану залу. Тут їдять як офіцери, так і рядові солдати.

«Різні супи, борщ – частенько, мій улюблений, до речі. Якісь гарніри – картопля з м’ясом, печінкою. Меню різноманітне. Радий тому, що є вибір, можна обирати, взяти добавку. Фрукти також – ананаси, яблука, ківі, грушки, багатий вибір», – розповідає Тарас Прит, солдат 26-ої бригади з Рівненщини.

Раніше воїнів у військовій частині харчували за старою системою ще 2002-го року, де чітко визначався перелік продуктів для приготування.

«На сьогоднішній день ми використовуємо в харчуванні особового складу за каталогом продуктів, в якому визначено 395 продуктів, які ми можемо використовувати для харчування особового складу. В загальновійськовій нормі було орієнтовно до 30 продуктів, – каже начальник продовольчої служби 26-0ї бригади Віталій Оніщук.

«Краще, ніж раніше. Раніше по одній страві, а зараз на вибір: борщ, суп, каша, картопля, можна обирати. От у принципі пообідав і до вечора їсти не захочу», – каже Богдан Порхун, солдат 26-ої бригади з Ружинський район.

Дві перші страви, холодні закуски, два гарніри і напої – такий обід щоденно мають військові, обираючи собі те, що бажають. Також отримують мандарини, апельсини, банани. Нерідко тут дають ковбаси і сосиски. Головне, кажуть у частині, забезпечити раціон від 3,5 до 6-ти тисяч калорій щодня.

«Я б не сказав, що тоді теж було погано. Але різноманіття було набагато менше, все було однотипне, приїдається це все. А зараз кожен день щось новеньке», – каже Тарас Прит.

Харчують артилеристів-строковиків тричі на день, приходять на обід і контрактники. За словами начальника продовольчої служби бригади, додаткову вечерю дають тим, хто на варті. Продукти у бригаду постачають з Білої Церкви.

«Продукти приходять якісні, з усіма потрібними сертифікатами для визначення якості продуктів. Так само йде прийом продуктів у частині: залучаємо медичний персонал, начальника складу, головні старшини дивізіонів і батальйонів», – говорить Віталій Оніщук.

Меню для артилеристів складають начальники їдальні, продовольчої і медичної служб, заступник командиру бригади з тилу.

Окрім зміни в системі харчування, за державні кошти у будівлі їдальні, якій понад 60 років, зробили капітальний ремонт даху. Зараз тут проводять ремонти в виробничих приміщеннях. А ще очікують на нове обладнання: печі, фритюрницю, електричні котли і сковороди, холодильні шафи, м’ясорубку, хлібонарізувальну і тістомісильну машини.

1 коментар до "Що і де їдять воїни-артилеристи у Бердичеві?"

  1. Офіцери в цій їдальні не харчуються, навіть за грощі.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*