Випадок інфікування ботулізмом зареєстрували у селі Високе Житомирської області після споживання місцевою жителькою домашньої м’ясної консерви.
Як у понеділок, 27 вересня, повідомили у прес-центрі ДУ «Житомирського обласного лабораторного центру МОЗ України», жінка поласувала консервацією 17 вересня.
«Жінка середнього віку відчула погіршення здоров’я наприкінці позаминулого тижня (орієнтовно 17 вересня). Її госпіталізували. З’ясувалося, що напередодні вона споживала консерву зі свинини домашнього приготування. Лабораторний аналіз підтвердив у пацієнтки ботулізм. Їй ввели антитоксин – сироватку проти ботулізму. Стан хворої стабілізувався, однак вона й досі у лікарні», – йдеться в тексті повідомлення.
Нагадаємо, що на Житомирщині мати із сином доставили до лікарні у непритомному стані після страви з грибами
Будьте першим, хто прокоментував "На Житомирщині зафіксували випадок ботулізму: жителька області поласувала домашньою тушонкою"