Житомирські підприємці отримали пільги під час воєнного стану

Війна не найкращим чином вплинула на всі сфери життя українців. У Житомирі у березні-квітні бізнес та робота були поставлені на паузу. З цього приводу сьогодні, 14 липня, під час сесії Житомирської міської ради, депутатка Любов Цимбалюк підняла питання пільг та виплат підприємцям та житомирянам за цей непростий період:

«Зараз підприємці та житомиряни цікавляться, у зв’язку з ситуацією, що склалася в Житомирі, і що в березні-квітні місто було буквально паралізовано щодо бізнесу та роботи, чи планує міська рада зменшити орендну плату для підприємців за оренду землі, приміщень?».

Заступниця міського голови Світлана Ольшанська зазначила, що наразі існує декілька пільг для місцевого бізнесу. Також Кабмін згодом має вирішити питання плати за землю та майно.

«По-перше, з березня підприємців звільнено від оплати за рекламні носії, і зараз продовжено дану пільгу. Також дано пільгу по сплаті комунального майна, це 50% за березень і 50% за квітень. Також було внесено зміни в Податковий кодекс в якому передбачено, що Кабмін має визначити зони, де йдуть бойові дії, їх буде повністю звільнено плату за землю і за майно на період воєнного стану та на наступний рік після закінчення війни. Однак, поки Кабмін не визначив ці зони», – пояснила Ольшанська.

Нагадаємо, у Житомирі з вересня зростуть платіжки за вивіз сміття.

Будьте першим, хто прокоментував "Житомирські підприємці отримали пільги під час воєнного стану"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*