Житомирське сміттєзвалище продовжує забруднювати річку

Знову підтверджено факт забруднення річки Крошенка у районі Житомирського міського полігону ТПВ. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Поліського округу.

20 квітня року на «гарячу лінію» Інспекції повідомили, що з Житомирського міського полігону твердих побутових відходів стікає фільтрат, в результаті чого забруднюється річка. Відтак екологи виїхали на місце, де здійснили відбір води у безіменному струмку, звідки фільтрат потрапляє у річку Крошенка, та з самої річки – вище і нижче місця забруднення.

Отримані результати аналізу води показали значні перевищення низки показників складу і властивостей води, зокрема, по азоту амонійному, по залізу, хлоридам, хімічному споживанню кисню (ХСК), біохімічному споживанню кисню (БСК) та завислим речовинам.

21 – 25 квітня еко-інспектори знову виїжджали на місце правопорушення та повторно зробили відбір води. Результати лабораторних досліджень показали, що за низкою показників перевищення зберігалися.

Відтак Державна екологічна інспекція передала матеріали перевірки до правоохоронних органів для долучення до вже відкритого кримінального провадження за фактом порушення природоохоронного законодавства (ст.242 ККУ).

Будьте першим, хто прокоментував "Житомирське сміттєзвалище продовжує забруднювати річку"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*