Житомирян запрошують створити вишите полотно «Це моє місто»

До Дня вишиванки у Житомирі планують створити вишите полотно «Це моє місто». Доєднатися до творчого процесу може кожен охочий, завітавши на вулицю Михайлівську завтра, 17 травня, з 12:00 до 15:00.

Створення яскравого витвору мистецтва відбувається під уважним керівництвом заслуженої майстрині народної творчості України Оксани Дедюль.

«Ми разом з управлінням культури хочемо зробити подарунок місту до Дня вишиванки. Обрали обкручувальну техніку – мережка. Вона називається шабак. Така техніка з давніх давен використовувалася у нас на Поліссі. Нею оздоблювали, наприклад, сорочки. Використовуємо в роботі натуральну тканину. Ми маємо зберегти нашу автентичну вишивку, наші традиції, щоб передати наступним поколінням»,

– розповідає майстриня.

Предусім у створенні полотна беруть участь діти. Адже через обмежене проведення масових заходів в умовах воєнного стану, цьогоріч пізнавально-розважальні заходи у місті вирішили провести саме для малечі.

«18 травня у Всесвітній день вишиванки запрошуємо малечу на вулицю Михайлівську на тематичні майстер-класи. А зараз запрошуємо всіх житомирян долучитися до плетіння логотипу нашого міста. У майбутньому плануємо цю роботу використовувати на заходах в якості фотозони»,

– заначає начальниця управління культури Ілона Колодій.

Готове полотно планують презентувати на вулиці Михайлівській 18 травня о 12:00.

Нагадаємо також, що у Житомирі до Дня Вишиванки пройде ряд цікавих заходів.

Будьте першим, хто прокоментував "Житомирян запрошують створити вишите полотно «Це моє місто»"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*