У Житомирі правоохоронці викрили групу “чорних” рієлторів, які привласнили понад 10 чужих квартир

У Житомирі правоохоронці викрили злочинне угрупування, яке шахрайським шляхом захоплювало нерухомість громадян. До угрупування входили працівники нотаріальних контор, підприємств з технічної інвентаризації, державні реєстратори, рієлтори та посередники. За інформацією ГУНП, злочинці встигли переоформити понад десяток квартир.

Серед постраждалих від дій угрупування і 47-річний житомирянин. Фігуранти «допомогли» йому в оформленні спадщини від покійних батьків та брата: у результаті чоловік втратив квартиру. Обманом заволодівши його документами на житло, злочинці тихцем переоформили нерухомість на зовсім іншу особу.

Більшість ошуканих – самотні літні люди. Зловмисники легко входили у довіру до них та під надуманими приводами підштовхували постраждалих до підписання договорів купівлі-продажу за копійки.

В результаті понад 30 обшуків за місцями проживання, роботи та у транспортних засобах фігурантів, правоохоронці вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, документи щодо права власності, технічну документацію, довіреності, печатки, штампи, транспортні засоби, гроші в національній та іноземній валюті тощо. Крім того, вилучили незаповнені бланки паспортів та свідоцтв про народження старого зразка з печатками.

За вказаними фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене майно. Слідчі вивчають вилучену документацію. Нині призначено низку судових експертиз. Встановлюється роль та участь кожного з фігурантів.

Учасникам угрупування загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Нагадаємо також, що ув’язнених житомирської виправної установи правоохоронці викрили у шахрайстві.

Будьте першим, хто прокоментував "У Житомирі правоохоронці викрили групу “чорних” рієлторів, які привласнили понад 10 чужих квартир"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*