COIN24 old
1X FAN models

В результаті похолодання в енергосистемі України виник дефіцит

В результаті похолодання в енергосистемі України виник дефіцит

Відчутне похолодання призвело сьогодні, 7 грудня, до виникнення дефіциту в енергосистемі. Як наслідок, для збалансування енергосистеми буде застосовано аварійну допомогу зі Словаччини, Румунії, Польщі. Про це повідомили в НЕК “Укренерго”.

“В енергосистеми склалась важка ситуація. Споживання через похолодання перевищує прогнозоване на 2,7%. Це еквівалентно роботі 2 додаткових блоків теплових електростанцій. Але на електростанціях наразі немає вільних потужностей. На деяких блоках теплоелектростанцій тривають ремонтні роботи, а сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні.

Для уникнення відключень та підтримки балансу в енергосистемі Диспетчерський центр «Укренерго» змушений сьогодні залучити аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії Словаччини, Румунії та Польщі з 11:00 до 19:00 потужністю 700 МВт.,”

– йдеться у повідомленні.

Водночас на підприємстві закликали українців ощадливо споживати електроенергію, аби можливо було утримати баланс між виробництвом та споживанням в енергосистемі.

Нагадаємо також, що енергетики назвали години, коли особливо важливо економити електроенергію.

Будьте першим, хто прокоментував "В результаті похолодання в енергосистемі України виник дефіцит"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*