COIN24 old
1X FAN models

Підвищення акцизу на пальне в Україні призведе до суттєвого підвищення цін на продукти

Підвищення акцизу на пальне в Україні призведе до суттєвого підвищення цін на продукти

Через подорожчання пального в Україні істотно зростуть ціни на продукти. Про це заявив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

Якщо ми говоримо про збільшення витрат на 1 га – на близько 5 євро з наступного року для кожного товаровиробника, який працює офіційно в Україні, то ми повинні розуміти, що це буде відображатись на складовій цін на продукції, і відповідно на полицях магазинів“,

– наголосив Марчук.

Нагадаємо, що наразі до Верховної Ради подано законопроєкт, який передбачає поетапне підвищення акцизів на різні види пального. Даний законопроєкт є частиною процесу імплементації законодавства Європейського Союзу. У разі його прийняття на кінцевому етапі акциз на бензин зросте до 359 євро за 1000 л, на дизельне пальне – 330 євро за 1000 л, на скраплений газ – 70 євро за 1000 л.

Водночас для українського аграрного ринку такий закон є по суті нищівним, адже запропоновані норми проекту ставлять буквально на коліна українські аграрні підприємства та позбавляють можливості конкурувати на європейському та міжнародному ринках сільськогосподарської продукції.

Будьте першим, хто прокоментував "Підвищення акцизу на пальне в Україні призведе до суттєвого підвищення цін на продукти"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*