1X FAN models
COIN24 old

Комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт щодо запровадження податку на солодку воду

Комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт щодо запровадження податку на солодку воду

Профільний комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт 9032-1 щодо запровадження податку на солодку воду з наступного року. Про це повідомив народний депутат від партії “Голос” Ярослав Железняк.

Законопроектом пропонується шляхом внесення змін до Податкового кодексу України віднести води, включаючи мінеральні та газовані, з доданням цукру чи інших підсолоджувальних або ароматичних речовин до підакцизних товарів та встановити специфічну ставку податку у розмірі 0,1 євро за 1 літр напою,”

– розповів нардеп.

Таким чином вже з наступного року кока-кола та інші популярні серед українців напої зростуть у ціні приблизно у 2,5 рази. У Мінекономіки при цьому зазначають, що такий законопроєкт покликаний захистити здоров`я українців.

При цьому посадовці скромно мовчать про те, що насправді прагнуть таким чином збільшити надходження у бюджет за рахунок звичайних громадян. Адже очікується, що бюджет отримає від таких заходів до 7,5 млрд грн. А також забувають додати, що таким рішенням практично знищують український бізнес, який займається виготовленням лимонадів та соків. Адже той самий “Живчик”, популярний серед малечі, придбати за 120 грн вже зможе не кожен.

Попереду остаточне рішення за українськими нардепами. Однак, враховуючи те, що більшість у парламенті складають саме “Слуги народу” можна вважати законопроєкт прийнятим.

Нагадаємо також, що підвищення акцизу на пальне в Україні призведе до суттєвого підвищення цін на продукти.

Будьте першим, хто прокоментував "Комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт щодо запровадження податку на солодку воду"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*