COIN24 old
1X FAN models

Залякування сусідів і незаконне заволодіння землею міста: як житомирянин все ще живе в 90-х

Залякування сусідів і незаконне заволодіння землею міста: як житомирянин все ще живе в 90-х

Цю історію редакції «Times.ZT» розповіли анонімно, оскільки чоловік, про якого йдеться, залякує сусідів і тішиться власною безкарністю. 

Ситуація розгортається навколо земельної ділянки, яка раніше належала місту, і якою пізніше заволодів, такий собі, занадто впевнений пан. Будівництвом на цій ділянці він не один рік тероризує сусідів, і все це попри те, що порушені справи в судах.

Як розповідає фахівчиня, яка спілкувалася з мешканцями сусідніх земельних ділянок, чоловік привласнив собі територію абсолютно незаконно:

«Ця ділянка – провулок Миколи Леонтовича, 3. У кінці існування радянського союзу будувався будинок Святослава Ріхтера, 17. З часом один із будинків там був майже зруйнований, і пішов під землю. Людям роздали квартири, будинка немає, але є земельна ділянка. Оскільки власників цієї земельної ділянки немає, то вона стала комунальною власністю, і міська рада підтвердила, що ця ділянка належить місту. У цієї ділянки немає чітких меж, але у неї є розмір. Цей чоловік придбав квартиру за адресою Святослава Ріхтера, 13. Це житло має чіткі межі та розмір земельної ділянки. 

Виходячи з цього, кожен мешканець може приватизувати собі земельну ділянку в залежності від площі квартири. Коли цей пан у 2006 році купив квартиру, він мав приватизувати земельну ділянку також виходячи з площі своєї квартири, нехай це умовно буде 10 соток. А він бере і приєднує цю земельну ділянку з провулку Леонтовича, яка стояла пусткою, де якась бабця там квіти садила, а він просто взяв і приєднав її до свого домоволодіння на Святослава Ріхтера, 13. І там вже стало умовно не 10 соток, а 13. Після цього він чекав декілька років, щоб пройшов термін давності, далі він звернувся в поліцію, що його земельна ділянка зайнята чужими людьми, це він про те, що там квіти бабця садила, бо нібито по документах ця ділянка його». 

Вона також додає, що коли на отримання цієї ділянки подавалася мати з 5-ма дітьми – їй відмовили: 

«Коли сусіди про це дізналися, то почали звертатися колективно в поліцію, прокуратуру, суд. Ця площа незначна – 2-3 сотки, але поряд живе сусідка, у якої 5-ро дітей, вона офіційно “Мати-героїня”, вона подавала заяву на приватизацію цієї земельної ділянки, і їй відмовили, бо це середньоповерхова забудова і вона не може надаватися в приватизацію. А яким чином він отримав її – питання риторичне». 

Ми поспілкувалися також із сусідами горе-приватизатора. Всі вони знервовано реагують на цю ситуацію, оскільки втомилися від багаторічних судів і залякувань зі сторони чоловіка.

«Він почав будівельні роботи. Поставив гараж біля мого забору, хоч він знає, що там треба 1 м відступити. Далі почав ставити металеву огорожу, бетонувати стовпи металеві. Він неправильно це все будує, він займає ще більші території. На наші зауваження він не реагує. Навіть на поліцію він не реагує. Він каже: “У мене державний акт” і все. А те, що ми подали в суд, що справа там розглядається, що колективна скарга написана – на це йому байдуже. Ми хочемо добитися справедливості, хочемо, щоб ця земельна ділянка повернулася в громаду міста. Щоб цього сусіда поставили на місце, щоб він мав своє, а не загарбував чуже. Не може так бути, що хто хоче, той бере те, що йому не належить», – розповідає сусід.

Ми також отримали інформацію, що адвокат самовпевненого пана надав довідку, що він нібито воює в ЗСУ. Втім, як кажуть сусіди, він продовжує будівництво і знаходиться в Житомирі. 

«Я навіть не хочу на цю тему розмовляти, бо в мене вже від неї нервова система не витримує. Вже є 4 судових справи, загородив мені доступ до будинку, між стінами будинку побудував двері, східці, ми судимося, а він далі захоплює землю, і ніхто не може на нього повпливати. Побудував ворота біля моєї калітки, я звідти нормально вийти не можу. Він що хоче, те і робить, немає на нього як вплинути. Не хочеться взагалі з такими людьми мати справу», – ділиться ще одна сусідка.

Сусіди згуртувалися заради того, аби ця ділянка належала місту. Адже тоді виходить, що будь-хто може приватизувати собі будь-яку землю. Якщо надалі толерувати таких персонажів і їхні дії, місто буде переповнене такими горе-приватизаторами. Ми слідкуватимемо йнадалі, як розгортатимуться події по цій справі. Втім, маємо надію, що правоохоронні органи зроблять все для того, щоб відновити справедливість. 

Нагадаємо, у Коростишеві правоохоронці розслідують замах на вбивство містянина.

Будьте першим, хто прокоментував "Залякування сусідів і незаконне заволодіння землею міста: як житомирянин все ще живе в 90-х"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*