1X FAN models
COIN24 old

Від початку року на Житомирщині сталося понад 70 мототранспортних ДТП за участі неповнолітніх

Від початку року на Житомирщині сталося понад 70 мототранспортних ДТП за участі неповнолітніх

З початку року правоохоронці Житомирщини отримали понад 70 повідомлень про мототранспортні ДТП, в яких учасниками були неповнолітні.

Зокрема, днями, 22 липня, хорошівським правоохоронцям надійшло повідомлення про травмування підлітків на дорозі. З’ясувалося, що двоє хлопців, віком 12 та 13 років, без дозволу батьків каталися на скутері та мотоциклі. До того ж хлопці взяли ще двох пасажирів-ровесників. Під час руху вулицею підлітки, розважаючись, виконували небезпечні маневри. У результаті не втрималися та впали з транспортних засобів на асфальт. На щастя, серйозних травм діти не отримали.

Однак ювенальна інспекторка провела профілактичну бесіду для недопущення подібних випадків у майбутньому з неповнолітніми та їх батьками. Більше того, відносно дорослих були складені адміністративні протоколи за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП.

Правоохоронці нагадують, що керувати мотоциклом, мопедом чи скутером можна з 16-річного віку виключно після проходження навчання та отримання посвідчення водія відповідної категорії. А також закликають батьків заборонити дітям сідати за кермо мото- та автотранспорту, якщо вони не мають законних підстав та навичок для цього.

Нагадаємо також, що у ДТП в передмісті Житомира постраждали двоє підлітків.

Будьте першим, хто прокоментував "Від початку року на Житомирщині сталося понад 70 мототранспортних ДТП за участі неповнолітніх"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*