COIN24 old
1X FAN models

СБУ завершила розслідування мільйонної схеми «розпилу» коштів Житомирської громади, організоване місцевим депутатом

СБУ завершила розслідування мільйонної схеми «розпилу» коштів Житомирської громади, організоване місцевим депутатом

У Житомирі за матеріалами Служби безпеки судитимуть п’ятьох учасників організованої групи, які вкрали із бюджету міста 1,48 млн грн.

Нагадаємо, що незаконну схему привласнення грошей тергромади, виділених на прибирання вулиць Житомира правоохоронці викрили ще весною. Провернув злочинну схему директор комунального підприємства – депутат міськради, який обирався від забороненої ОПЗЖ, Сергій Колесник.

В результаті слідчих дій було встановлено, що до оборудки також причетні головний інженер-за сумісництвом адвокат, логіст та кадровик цього ж КП, а також бізнесмен-співвласник стоматклініки, який погодився зареєструвати на себе ще одне «свіже» підприємство.

Про запроваджену ними схему, за якою спільники двічі організували перемогу афілійованої бізнес-структури у конкурсних торгах із закупівлі послуг з прибирання тротуарів міста і вивезення сміття, більш детально можна дізнатися тут.

Встановлено, що упродовж березня-вересня 2022 року спільники розбагатіли на майже півтора мільйони гривень, які депутат, видаючи себе за підприємця, власноруч знімав готівкою та розподіляв між учасниками схеми.

Наразі досудове розслідування протиправної діяльності організованої групи завершено.

На підставі зібраних доказів депутату міськради інкриміновано:

  • ч.5 ст.191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах, в умовах воєнного стану, організованою групою),
  • ч.5 ст.190 (шахрайство, вчинене повторно, в особливо великих розмірах, організованою групою),
  • ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене організованою групою),
  • ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч.3 і ч.4 ст.358 (організація складання і використання завідомо підроблених офіційних документів організованою групою) Кримінального кодексу України.

Його спільників обвинувачено в аналогічних злочинах, вчинених у складі організованої групи за різних обставин та з різними кваліфікуючими ознаками.

Обвинувальний акт скеровано до суду.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

Будьте першим, хто прокоментував "СБУ завершила розслідування мільйонної схеми «розпилу» коштів Житомирської громади, організоване місцевим депутатом"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*