1X FAN models
COIN24 old

У Житомирі з’явився Центр ментального здоров’я

У Житомирі з'явився Центр ментального здоров'я

У Житомирі сьогодні, 31 липня, відкрили Центр ментального здоров’я. Це сучасний простір, де зможуть отримати допомогу всі верстви населення, а особливо: ВПО, ветерани, сім’ї ветеранів і діти. 

За словами першої заступниці начальника Житомирської ОВА Наталії Остапченко, даний центр – це центр прийняття рішень. Там будуть розглядатися важливі та термінові завдання:

«Ми будемо мати майданчик, де ми зможемо вирішувати питання ВПО, ветеранів, сімей ветеранів, дітей, будь-кого, кого ця програма стосується, а вона сьогодні стосується кожного з нас. Центр буде працювати за потреби. Ми збираємося раз на місяць, буває частіше, залежно від того, які завдання перед нами стоять і наскільки вони термінові. Даний центр у нас на вул. Михайлівській, кожен містянин знає цю вулицю. Це комунальна будівля, тому ми змогли тут відкрити майданчик за мінімум коштів, не залучаючи великі фінансові ресурси. У нас також відбуваються психологічні тренінги на різних майданчиках, а це більше центр прийняття рішень, оскільки ми масштабуємося і знаходимося на території вже всієї області».

У даному просторі регіональною координаторкою виступає Ірина Гладка. Власне, з нею можна зв’язатися для отримання всіх деталей про Центр ментального здоров’я. Сама ж Ірина розповідає, що взагалі таких просторів у області вже 12: 

«Було створено 12 просторів психологічної підтримки. У нас було здійснено 87 виїздів, 633 проведених скринінги на психосоціальний стан, 712 скринінгів на депресію, тривожність і ПТСР».

Нагадаємо, у Житомирі запустили безоплатні заняття йогою для містян — як долучитися?

Будьте першим, хто прокоментував "У Житомирі з’явився Центр ментального здоров’я"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*