COIN24 old
1X FAN models

На Житомирщині перед судом постане шахрай, який ошукав понад 30 українців на 700 тисяч гривень

На Житомирщині перед судом постане шахрай, який ошукав понад 30 українців на 700 тисяч гривень

31 липня житомирські правоохоронці передали до суду матеріали про незаконні оборудки, вчинені 39-річним житомирянином.

Встановлено, що чоловік діяв за допомогою спеціального мобільного додатку, що дозволяв застосувати змінений номер мобільного телефону для отримання повідомлень та дзвінків.

Називаючись перевізником на популярних логістичних платформах, він входив у довіру до покупців великогабаритних товарів. Там же дізнавався телефони продавців та, використовуючи встановлений застосунок, змінював власний номер телефону на контакти реалізатора. Далі знову телефонував до покупців та «підтверджував» завантаження товару. Тож отримувачі, не підозрюючи нічого лихого, переказували кошти за товари на банківський рахунок, вказаний співрозмовником.

Внаслідок такої афери 31 потерпілий втратив як замовлений товар, так і сплачені кошти. Загальна сума завданих збитків перевищила 700 тисяч гривень.

Слідчі інкримінують фігуранту вчинення шахрайства (ч. 2, ч. 4 ст. 190 КК України). Судом йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Псевдоперевізнику загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Нагадаємо також, що проєкт «Кібербезпека.UA» розповідає про маніпуляції від шахраїв.

Будьте першим, хто прокоментував "На Житомирщині перед судом постане шахрай, який ошукав понад 30 українців на 700 тисяч гривень"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*