COIN24 old
1X FAN models

На Житомирщині затримали командира військової частини, який залучив військовослужбовців до будівництва власного будинку

На Житомирщині затримали командира військової частини, який залучив військовослужбовців до будівництва власного будинку

ДБР затримало на Житомирщині командира військової частини, який залучив підлеглих до будівництва свого будинку та магазину. Про це повідомили у Житомирській спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Центрального регіону.

Встановлено, що з жовтня 2023 року за вказівками посадовця підлеглі військовослужбовці робили ремонт у його приватному будинку, розташованому в одному із сіл Житомирської області. При цьому посадовець впродовж кількох місяців забезпечував їм безперервну виплату грошового забезпечення, надбавок та премій у військовій частині. Остаточна сума збитків, нанесених державі, наразі уточнюється. Попередньо вона складає понад 378 тис. грн.

5 серпня співробітники ДБР провели низку обшуків за місцем служби фігуранта, проживання та в приміщеннях, де відбувалися ремонтні роботи. На місці ремонту було виявлено трьох військовослужбовців, які в цей час мали проходити службу у військовій частині.

Крім того, під час обшуків у командира було виявлено та вилучено понад півмільйона гривень готівкою, походження яких наразі встановлюється.

Військового затримано та повідомлено про підозру у перевищенні влади та службових повноважень, вчиненому в умовах воєнного стану, що заподіяло істотну шкоду (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Підприємливому командиру загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо також, що ДБР затримало співробітницю Мінʼюсту прямо під час отримання хабара.

Будьте першим, хто прокоментував "На Житомирщині затримали командира військової частини, який залучив військовослужбовців до будівництва власного будинку"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*