COIN24 old
1X FAN models

У «Житомирводоканалі» показали, які дослідження проводять у лаботароях підприємства щодо якості води (ФОТО)

У «Житомирводоканалі» показали, які дослідження проводять у лаботароях підприємства щодо якості води

Сьогодні, 7 серпня, у КП «Житомирводоканал» розповіли про причини низької якості води по місту. Чимало житомирян скаржилися, що з кранів тече «кола», тобто вода коричневого або жовтуватого відтінку. 

За словами директора підприємства Романа Ілика, така якість води через старі комунікації. Посилила дану проблему ситуація з енергетикою:

«Ми потрохи даємо воду в мережу. Якраз відключення світла, вони створюють коливання води і піднімають змішані частини, вони і забарвлюють воду, так, що вона стає брудною. Ще в 2018 році КП “Житомирводоканал” розпочав будівництво нових водопровідних очисних споруд, але, на жаль, із початком війни будівництво призупинилося і ми зараз із міською радою шукаємо шляхи як відновити будівництво, щоб побудувати нові водопровідні очисні споруди. Ми чекаємо саме фінансування. Є різні варіанти фінансування: від ЮНІСЕФ, міжнародних організацій, щоб знайти кошти для завершення цього будівництва». 

У лабораторії активно працюють не лиша над визначенням якості води по місту, а і досліджують воду з приватних джерел. Серед досліджень: визначають лужність, проводять дегідрацію, перевіряють жорсткість води, а також забирають біоматеріали та проводять окиснення. 

Нагадаємо, ландшафтному заказнику на Коростенщині невідомі незаконно зрубали 61 дерево різних порід.

Будьте першим, хто прокоментував "У «Житомирводоканалі» показали, які дослідження проводять у лаботароях підприємства щодо якості води (ФОТО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*