1X FAN models
COIN24 old

Замість виплат допомоги – втрата власних заощаджень: в Україні набула шаленої популярності чергова шахрайська схема

Замість виплат допомоги - втрата власних заощаджень: в Україні набула шаленої популярності чергова шахрайська схема

Останнім часом однією з найпопулярніших шахрайських схем стало маскування під програми фінансової допомоги від держави та європейських меценатів. Про це повідомили у Головному управлінні нацполіції Житомирщини.

“Бачите рекламу у соціальних мережах або вам у месенджер надходять пропозиції отримати виплату? Вам обіцяють матеріальну підтримку під час війни? Не поспішайте заповнювати заявку, адже за цим можуть приховуватись шахраї,”

– закликають правоохоронці.

Так 6 серпня до поліції звернувся 53-річний житель м. Бердичева. Чоловік розповів, що хотів отримати фінансову допомогу та перейшов за посиланням, розміщеним в одній із соціальних мереж. На невідомому ресурсі він зазначив свої персональні дані та відомості про банківську картку. У результаті втратив 17 500 гривень з власного рахунку.

Нині за вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) КК України, в межах якого встановлюють причетних осіб.

Тож аби не потрапити в халепу правоохоронці радять:

  • ігнорувати публікації з посиланнями в соціальних мережах та чатах месенджерів щодо допомоги від міжнародних організацій. З високою ймовірністю вони можуть бути фейковими;
  • перед заповненням заявки на допомогу перевіряти офіційні джерела та зателефонувати на гарячу лінію відповідної організації;
  • не розголошувати відомості, що дозволяють отримати доступ до ваших рахунків (пін-код, CVV-код, а також цифрові паролі, що надходять на ваш телефон тощо), ні у телефонному режимі, ані на сумнівних сайтах;
  • роз’яснити про шахрайські схеми своїм рідним і близьким, друзям та сусідам, аби не дати шахраям жодних шансів збагатитися чужим коштом.

Нагадаємо також, що на Житомирщині перед судом постане шахрай, який ошукав понад 30 українців на 700 тисяч гривень.

Будьте першим, хто прокоментував "Замість виплат допомоги – втрата власних заощаджень: в Україні набула шаленої популярності чергова шахрайська схема"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*