COIN24 old
1X FAN models

Безкрайні лани під блакитним небом: закінчення жнив на Житомирщині (ФОТО)

Безкрайні лани під блакитним небом: закінчення жнив на Житомирщині

На полях Житомирської області успішно завершили збір зернових та зернобобових культур. Цьогоріч зібрати урожай вчасно допомогли хороші погодні умови протягом липня, незначні опади випали лише наприкінці місяця та у перші дні серпня.

Нині аграрії завершують підготовку до осінньо-польових робіт (дискування, оранка, посівна озимих) і за допомогою спецтехніки тюкують солому після жнив. Свідками цього процесу в одному з сіл на Любарщині стали і журналісти сайту “Житомир таймс” та зафіксували на фото неймовірну красу рідного краю – сотні тюків на пшеничній стерні посеред поля під мирним серпневим небом. Далі вантажівки доставлять їх у пункт призначення і тюки відправляться на корм ВРХ.

У 2024 році на Житомирщині посіяли зернових культур на 40 тисяч гектарів менше, ніж торік.

Варто зауважити, що зустріти подібну картину нині – велика рідкість, адже все більше територій області фермери віддають під посіви сої, кукурудзи, буряків і соняшників, значно менше займають пшениця чи ячмінь, а також непоодинокі випадки, коли солому просто спалюють.

На найближчі дні синоптики не прогнозують різких температурних змін на Житомирщині – збережеться тепла і сонячна погода, досить сприятлива для збору урожаю картоплі на городах, адже сезон копання у селах вже стартував.

Юлія Демусь

У центрі Житомира монтують лабіринт медіаграмотності, відвідати який можна безкоштовно до 18 серпня (ФОТО)

Відпочинок за містом: колекція кактусів та косариків, фруктовий сад і пасіка Сергія Грузінського поблизу Житомира

Будьте першим, хто прокоментував "Безкрайні лани під блакитним небом: закінчення жнив на Житомирщині (ФОТО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*