З початку серпня на Житомирщині розпочали збір картоплі нового урожаю. Цією культурою в області засаджено майже 98 тисяч гектарів. При цьому лише 2% – це поля сільськогосподарських підприємств, а решта – приватні допомогосподарства.
22 сільськогосподарські підприємства регіону під картоплю виділили від одного до 400 га. При цьому мають різні сорти картоплі, у тому числі таку, з якої виготовляють чіпси.
До слова, у 2023-му Житомирщина стала лідером в Україні з вирощування картоплі, зібравши понад 2 млн тон, у той час як найближчий результат у сусідньої Хмельниччини – 1 млн 980 тисяч тонн.
Для читачів сайту “Житомир таймс” ми підготували тематичний картопляний фоторепортаж з городу селян на Любарщині. Цьогоріч родина вирощувала три сорти – “Агрія”, “Санте”, “Белла Роса”, збір яких проводить по мірі дозрівання – спершу картоплю підоріюють (вручну, з допомогою коня і плуга), далі збирають на купи, щоб просохла, а після сортують і відправляють на зберігання у погріб.
Юлія Демусь
Безкрайні лани під блакитним небом: закінчення жнив на Житомирщині (ФОТО)
Будьте першим, хто прокоментував "Житомирщина урожайна: їмо бараболю і не клянемо долю (ФОТО)"