COIN24 old
1X FAN models

Відтепер хлопців 17-25 років ставитимуть на облік без проходження ВЛК

Відтепер хлопців 17-25 років ставитимуть на облік без проходження ВЛК

Українських чоловіків віком від 17 до 25 років ставитимуть на військовий облік без проходження ВЛК. При цьому взяття на облік стосуватиметься як тих, хто наразі проживає в Україні, так і тих, хто нині перебуває за кордоном.

Про це розповіли у Мінреінтеграції з посиланням на постанову Кабміну «Про реалізацію експериментального проекту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів», яку розробляли Мінреінтеграції спільно з Міноборони, ДМС, МВС і Генштабом ЗСУ.

Даною постановою також передбачено, що відтепер чоловіки віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном і звертаються за оформленням українського або закордонного паспортів, проходитимуть перевірку дійсності своїх військово-облікових документів через державну електронну систему «Трембіта».

Загалом же планується сформовати перелік громадян України чоловічої статі віком від 16 до 60 років, дані яких повинні бути внесені до ЄДРПВР і які підлягають постановці на військовий облік.

За твердженням посадовців, такі нововведення сприятимуть забезпеченню оптимізації та ідентифікації відомостей у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Нагадаємо також, що наразі виїхати за кордон чоловік 18-60 років може лише у випадку пред`явлення військово-облікового документу.

Будьте першим, хто прокоментував "Відтепер хлопців 17-25 років ставитимуть на облік без проходження ВЛК"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*