COIN24 old
1X FAN models

Директор житомирського ліцею №23 розповів, чому в закладі не працюватиме харчоблок 

Директор житомирського ліцею №23 розповів, чому в закладі не працюватиме харчоблок

У житомирському ліцеї №23 1 вересня не запрацює харчоблок. Все через те, що його досі не відремонтували. Про це йшлося сьогодні, 20 серпня, на позачерговій сесії міської ради.

За словами директора ліцею №23 Ігоря Баранова, причиною такого затяжного ремонту стало те, що сама процедура подання та виділення субвенції — затягнулася:

«Якщо говорити про питання харчоблоків, то ми з січня працювали над проєктом, постійно виходили зміни до цього проєкту, відповідно МОН давало конкурс по якому ми мали подати певні пропозиції з характеристиками. Ми з міською радою та департаментом освіти 3 місяці готували цей проєкт, в результаті станом на травень, коли була подача цього проєкту, по області, по кількості балів наш харчоблок зайняв 1 місце. У нас було 87 балів. По критеріях ми витримали все. Умови надання державної субвенції на реконструкцію чи капітальний ремонт харчоблоків такі, що ремонт має закінчитися до 31 грудня 2024 року. Тобто є обмеження, і по проєкту цей ремонт має тривати 3 місяці. Ми планували почати на початку літа, щоб до вересня закінчити. Але на кінець травня закривалася подача цих проєктів, комісія МОН скликалася в кінці червня, і тільки минулого тижня було рішення Кабміну про розподіл субвенції. Знаючи, що ми перемогли, ми вже розпочали тендер, щоб не гаяти час».

Батьки школярів хвилюються, що діти обідатимуть простонеба чи не обідатимуть взагалі. Втім, директор закладу наголосив, діти їстимуть у приміщенні, їжу отримуватимуть по кейтерингу:

«Знаючи, що ми не встигнемо до вересня закінчити харчоблок, ми з департаментом освіти відпрацювали це питання, і це не палатки, це дійсно кейтеринг. Це буде готування на базі ліцею №7, і звідти їжа буде доставлятися до нас. У нас для цього виділено актову залу, ми її облаштовуємо по нормам столами, стільцями, і діти не будуть на вулиці, вони будуть забезпечені харчуванням. Актова зала відносно нова, вона в гарному стані. Все буде подаватися в одноразовому посуді».

Нагадаємо, міському голові Звягеля поламали «схематоз»: депутати влаштували саботаж.

Будьте першим, хто прокоментував "Директор житомирського ліцею №23 розповів, чому в закладі не працюватиме харчоблок "

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*