COIN24 old
1X FAN models

«Бʼє – значить сяде»: 99% житомирян вважають, що абʼюзери мають отримати покарання 

«Бʼє – значить сяде»: 99% житомирян вважають, що абʼюзери мають отримати покарання

У Житомирі в рамках проєкту «ТвориТИ Житомир» без насильства провели опитування серед містян щодо того, чи піддавалися вони різним формам насильства, і як йому протидіяти. В опитуванні взяло участь майже 600 респондентів і респонденток різного віку та статі, з яких понад 90% проживає у Житомирі.

За результатами опитування стало відомо, що понад 60% містян ставали свідками прояву різних форм насильства, а понад 50% опитаних особисто зазнавали проявів домашнього насильства, особливо психологічного та фізичного. 

99% підтримують твердження «Бʼє – значить сяде», а 50% опитаних готові втрутитися особисто, якщо стануть свідками домашнього насильства, ще 50% викличуть поліцію. 

Домашнє насильство негативно впливає і на дітей. Усі опитані майже одностайні в тому, що діти, які спостерігали прояви насильства, вважаються постраждалими.

Містяни не вважають, що кривдник здатен змінитися, а також вважають, що боротися з насильством необхідно силами всієї громади. 

Близько 40% опитаних не знають про служби та організації, що надають підтримку постраждалим від різних форм насильства у Житомирі, близько 70% не брали участі у різних заходах подібної тематики.

Тож команда «ТвориТИ Житомир» без насильства запрошує містян на мистецький перформанс присвячений темі протидії насильству. Захід відбудеться 13 вересня на вул. Михайлівській о 14:00. 

Нагадаємо, Мінцифра та Департамент кіберполіції спільно з ВГО «Магнолія» запустили портал повідомлень про сексуальне насильство над дітьми.

Будьте першим, хто прокоментував "«Бʼє – значить сяде»: 99% житомирян вважають, що абʼюзери мають отримати покарання "

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*