1X FAN models
COIN24 old

Один з найаймасштабніших обстрілів України: що відомо на даний момент (ФОТО, ВІДЕО)

Один з найаймасштабніших обстрілів України: що відомо на даний момент

Зранку 26 серпня російські терористи завдали комбінованого удару по мирних українських містах. Тривога у більшості областей країни тривала понад 8 годин. Загалом рашисти випустили по нашій країні більше сотні ракет різних типів та близько сотні «шахедів».

Ціллю російських терористів знову стала енергетична інфраструктура. Є пошкодження в низці регіонів. Укренерго вимушене застосувати екстрені відключення електроенергії, щоби стабілізувати систему.

Вцілому в результаті атаки постраждали 15 областей. Є поранені та загиблі.

Зокрема, на Київщині поранення отримали 4 людини, серед них – 5-місячне немовля. Пошкоджень зазнали десятки приватних будинків. На території області до робіт задіяно 65 рятувальників і 12 одиниць техніки.

Одне з влучань прийшлось по Вишгородській ГЕС.

Окрім того, уламки ворожого БПЛА впали на проїжджу частину Обухівського шосе. В результаті загорівся легковий автомобіль, а також трав’яний настил на площі 100 кв.м. Наразі рятувальники ліквідували пожежу. Травмовано водія автівки, його передали медикам.

У Луцьку рашисти цілеспрямовано вдарили шахедом по житловому будинку. Наразі триває переселення людей з постраждалих будинків. Загалом пошкоджено два будинки і інфраструктурний об’єкт. Внаслідок удару 1 людина загинула, ще 5 – травмовані.

Фахівці продовжують оцінювати наслідки руйнації пошкоджених будинків. Частина мешканців залишились без водопостачання. Також кількох районах Волині нині відсутнє електропостачання.

На Одещині поцілив по цивільній та енергетичній інфраструктурі регіону. Нині кількість поранених зросла до 7. Серед них три дитини.

На Житомирщині 1 людина загинула, ще 3 травмовані. Постраждали житлові будинки та об’єкти критичної інфраструктури.

На Миколаївщині відомо про 3 поранених. На Полтавщині уламки «шахеда» пошкодили приватний будинок. Також рашисти поцілили по промисловому обʼєкту. Травмувань зазнало 6 людей.

На Дніпропетровщині кількість постраждалих збільшилась до 7, серед них – 14-річна дівчина. Всі госпіталізовані.

Понівечено 20 житлових будинків.


На Харківщині 1 людина загинула, ще 2 травмовані. рашисти обстріляли 2 підприємства у різних районах області.

На Івано-Франківщині через падіння уламків ракет в одному із населених пунктів району зайнялася покрівля новобудови житлового будинку, на площі 100 м.кв. Також в іншому населеному пункті цього ж району загорілася господарська споруда на території приватного домогосподарства, на площі 5 м.кв. Травмувань зазнало троє осіб.

На Львівщині рашисти вразили кілька енергооб’єктів.На щастя, травмованих та загиблих немає. Нині
енергетики працюють над відновленням подачі світла в регіоні. За твердженням місцевої влади, ситуація не є кризовою і водопостачання для населення буде.

На Вінниччині відбулося влучання в обʼєкти критичної інфраструктури. Вибуховою хвилею пошкоджено приватний будинок. Інформація про загиблих відсутня. Поранено 2 осіб.

На Херсонщині росіяни поцілили в освітній заклад, адмінбудівлю та пекарню, пошкодили господарчі споруди та приватні автомобілі. 1 людина загинула, ще 7 – поранені.

Також пошкоджено багатоповерхівки у Дніпровському районі. Снарядами у квартирах повибивало вікна та потрощило балкони.

На Запоріжжі внаслідок атаки загинув чоловік та поранена жінка. Зруйновано майже 20 житлових будинків.


На Сумщині рашисти влучили в обʼєкт залізничної інфраструктури. Поранено помічника машиніста.

На Чернігівщині та Хмельниччині є влучання в обʼєкти критичної інфраструктури.

Окрім того, за твердженням військових експертів надвечір або ближче до ночі може бути ще одна хвиля потужної ракетної атаки.

Будьте першим, хто прокоментував "Один з найаймасштабніших обстрілів України: що відомо на даний момент (ФОТО, ВІДЕО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*