COIN24 old
1X FAN models

російським військовополоненим більше не дозволять дзвонити родичам

російським військовополоненим більше не дозволять дзвонити родичам

Війсковополоненим окупантам відтепер заборонено здійснювати телефонні дзвінки. Таке рішення не суперечить Женевській конвенції. Про це заявив омбудсмен Дмитро Лубинець.

Разом з тим, можливість писати листи до рідних у рашистських полонених зберігається. Щоправда листи передаватимуть до росії лише в обмін на аналогічні листи від українських військовополонених.

Рішення щодо заборони телефонних дзвінків було прийнято після випадку з розстрілом військових ЗСУ, відео якого нещодавно з`явилося у мережі. Більше того, за словами Лубинця, вбиство військовополонених останнім часом стало цілеспрямованою політикою кремля.

Цікаво, що ще весною була створена і набрала достатньо голосів петиція з вимогою призупинити право російських військовополонених на телефонний звʼязок. У петиції просили не давати полоненим росіянам користуватися телефонним звʼязком, допоки росія не надасть українським військовополоненим таку можливість на регулярній основі. Однак очільник Уряду Денис Шмигаль відхилив петицію, заявивши, що телефонні розмови, нібито, важливі для того, щоб росіяни не боялися здаватися в полон.

І лише наразі, після розстрілів наших Захисників, українська влада нарешті зрозуміла необхідність введення такої заборони.

Нагадаємо також, що у російському полоні нині перебуває 28 тисяч цивільних українців.

Будьте першим, хто прокоментував "російським військовополоненим більше не дозволять дзвонити родичам"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*