1X FAN models
COIN24 old

У Ботанічному саду прихистили лелеку, якого врятувала родина житомирян

У Ботанічному саду прихистили лелеку, якого врятувала родина житомирян

«Це молодий птах і він надто слабкий, щоб відлетіли разом з іншими. Травм чи поранень нема, але всеодно має бути під наглядом. Перезимує у нас, а наступного року випустимо його у дику природу», – ділиться директорка Ботанічного саду Поліського національного університету імені Героїв-десантників Олена Кузьміних.

Кілька днів тому у них зʼявився новий підопічний – лелека. Йому облаштували спеціальне місце поруч з озером, але на вихідних, каже пані Олена, коли Ботсад буде відчинений з 10 до 16 години для відвідування, птаха заберуть подалі від людських очей, адже він трохи полохливий.

Лелеку знайшла родина житомирян – Світлана та Олександр. Подружжя постійно допомагає тваринам, але умов для птаха не мають, тож почали шукати варіанти.

«Це якраз приклад того, що вихід є з будь-якої ситуації. Головне – не бути байдужим і не пройти повз, – веде далі Олена. – Мене особисто ця історія вразила, адже на початку повномасштабної війни Світлана та Олександр перебували в Бучі, жінка встигла виїхати, а чоловік потрапив під окупацію. Важко уявити, що вони пережили за той час, але сьогодні ці люди роблять таку гарну справу, яка показує нам, що в цьому світі кожне життя – важливе і цінне. Вони звернулися за допомогою до завідувача навчально-науково-виробничої клініки ветеринарної медицини університету Павла Ковальова, який оглянув птаха і дав поради щодо його подальшого утримання, догляду. Так як ми маємо намір згодом відпустити птаха, то маємо дотримуватися умов, максимально подібних до тих, звідки він до нас потрапив. От навіть такий момент – птах брудний і його рятівники вже пропонували покупати, але чекаємо дощу, щоб він сам почистив пірʼя. Що стосується раціону, то знову ж таки, за рекомендацією Павла Вікторовича, годуємо рибою.

Світлана та Олександр взяли на себе зобовʼязання допомагати з цим і дійсно приходять щодня і приносять їжу. Також співробітники Ботсаду ловлять рибу в озерах і дають лелеці, тобто з цим проблем нема. В холодну пору лелека переселиться на ферму технологічного факультету, у нас там є контактний зоопарк, жителі якого на зиму переїздять у тепле приміщення. Лелека, як ми знаємо, – символ всього хорошого, в ньому є певне уособлення родини, Батьківщини. Своєю появою ці птахи приносять щастя і удачу, тому, сподіваємося, що так і буде для нас всіх, тим більше у такі складні часи живемо».

Відзначимо, що на озерах Ботанічного саду в Житомирі також мешкають дві пари чорних червонокнижних лебедів, одна з яких навіть має потомство.

Юлія Демусь

Чим займається у Житомирі Центр розвʼязання соціально-психологічних проблем ветеранів війни та членів їх родин (ФОТО)

Вперше за 100-літню історію посвяту першокурсників Поліського національного університету провели в Ботсаду (ФОТО)

Будьте першим, хто прокоментував "У Ботанічному саду прихистили лелеку, якого врятувала родина житомирян"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*