COIN24 old
1X FAN models

У Житомирі для дорослих і малечі покажуть інтерактивну виставу-плакат «Мрія» (ФОТО-ВІДЕО)

У Житомирі для дорослих і малечі покажуть інтерактивну виставу-плакат «Мрія»

Житомирський обласний театр ляльок і Житомирський драмтеатр об’єдналися задля створення інтерактивної вистави «Мрія». Вистава поєднує в собі теми війни, надії на відновлення та прагнення до миру, показуючи, як навіть маленька мрія може стати великим символом для всієї країни.

В основі сюжету – дружба людей і безпілотників, які захищають українські землі. Безпілотник Ел – головний герой вистави – мріє вирости і стати великою «Мрією», українським транспортним літаком, символом сили і незламності. Головний герой Устим, український хлопчик, який мріє стати архітектором і відбудовувати міста України після перемоги. 

Режисер-постановник, Заслужений артист України Петро Авраменко поділився, що працювати на одній сцені з театром ляльок – було його мрією:

«У мене була мрія поставити виставу в ляльковому театрі, бо я режисер театру, і при постановках намагаюся не повторюватися, і в різних жанрах я працював. Я вже знімав кіно, пробував знімати рекламу, але от хотілося спробувати ще ляльковий театр. І ця мрія здійснилася, я зараз кайфую на репетиціях, мені дуже цікаво, я навчаюся. Мене вчать мої колеги, які є закони театру ляльок, я це все працює. Це сімейна вистава, тут що дитина, що батьки побачать і відкриють для себе цікавий світ. Це світ, в якому ми всі з вами живемо, і найголовніше – цей світ рухається до своєї мрії». 

Художник-постановник Нікіта Перцев із самого дитинства цікавиться ляльковим театром. Актори-лялькарі пам’ятають його ще змалечку, коли він за лаштунками цікавився тим, як створюють ляльки. Уже в дорослому віці він сам почав майструвати ляльок для вистав і навіть заснував ляльковий театр у Черняхові. Ляльки для «Мрії» він створює власноруч: 

«Це досить цікава робота, бо раніше ті вистави з ляльками, які я робив, це більш класичні вистави, в цій виставі більш цікаві ляльки. Тут треба було вивчити одяг наших військових, спецтехніку, тобто багато цікавих новинок відкриваєш для себе. Мені досить цікаво працювати з Петром Авраменком, бо це нові ідеї, нові погляди. Мені приємно ділитися своїм досвідом, своїми знаннями, і у мене теж було бажання співпраці з драмтеатром». 

Потрапити на виставу можна за реєстрацією на сторінці ГО «Цілком природно» та на сторінці театру ляльок. Вистава відбудеться 15-16 вересня о 12:00 та о 14:00. Також цю виставу покажуть 20 вересня в рамках Книжкового форуму «Відсіч. Без бар’єрів».

Нагадаємо, Житомирська обласна філармонія запрошує на концерт хорової капели «Орея».

Будьте першим, хто прокоментував "У Житомирі для дорослих і малечі покажуть інтерактивну виставу-плакат «Мрія» (ФОТО-ВІДЕО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*