COIN24 old
1X FAN models

Майже рік житомирянки виходять на пікети, аби відстоювати право військових на чіткі терміни служби (ФОТО)

На Михайлівській юні житомиряни створюють паперові літаки і ракети

З жовтня минулого року кожні три тижні у Житомирі проходять мирні пікети за чіткі терміни служби для військовослужбовців.

На такі акції у вихідні традиційно виходять дружини, мами, сестри та діти захисників, а також долучаються небайдужі представники громади.

Варто зазначити, що це всеукраїнська ініціатива, яка обʼєднала тисячі людей з єдиною вимогою – встановити на законодавчому рівні чітки терміни служби для воїнів, які добровільно стали на захист країни у перші дні повномасштабного вторгнення або були мобілізовані через військкомати і ТЦК. Для кожного з них це рішення стало квитком в один кінець без подальшого права вибору.

Черговий пікет у Житомирі тривалістю майже дві години провели 15 вересня на майдані Корольова біля «Алеї слави Героїв», а далі учасниці перемістилися до пішохідних переходів по Великій Бердичівській навпроти Михайлівської. Деякі водії, що проїздили повз, сигналили на знак підтримки, але із перехожих, частина з яких звернула увагу на жінок із плакатами, не висловили бажання долучитися.

Схожа ситуація була і під час попередніх акцій, які проходили і на майдані Корольова, і біля одного з ТРЦ. На жаль, житомиряни демонструють байдужість до того, що права оборонців країни порушують. Натомість, і на самі пікети виходить все менше людей – хтось розчарувався, що за рік так і не вдалося нічого досягнути, у когось рідні за цей час загинули на фронті, отримали важкі поранення і звільнилися, перевелися на тилові посади тощо.

Житомирянка Наталія – одна з постійних учасниць пікету за чіткі терміни служби, яка прийшла вже 17-й раз. Відзначає, що посадовці не рахуються не лише з думкою та інтересами військових, але й не звертають увагу на те, що вже рік намагаються донести їх рідні під час подібних зібрань, безпосередніх зустрічей, звернень та ін.

Зокрема, з 16 вересня до 1 жовтня планують перебувати біля Урядового кварталу в Києві (блокпости на вʼїзді).Це довготривала акція, куди їдуть і представники Житомира, адже наміру здаватися не мають, поки їх не почують.

Ще одна житомирянка – Ірина, 10 вересня відвідала конференцію за участю нардепів, юристів, ветеранів, правників, представників сфери бізнесу, родин військових, де обговорювалося питання прийняття закону про економічне бронювання.

«Ми розуміємо, що в умовах війни економіка повинна продовжувати працювати і ми не проти економічного бронювання, але за те, щоб поряд з цим був закон про чіткі терміни служби. Ситуація на зараз виглядає так, що ми бронюємо 1,5 млн осіб, але тих, хто на фронті вже більше двох років – змінювати ніхто не збирається. Так не має бути, тому ми будемо наполягати на тому, що або варто переглянути основні моменти про економічне бронювання, або приймати обидва закони», – додає Ірина.

Юлія Демусь

На Михайлівській юні житомиряни створюють паперові літаки і ракети (ФОТО)

На 8 локаціях знімають 1140 портретів житомирян до Дня міста (ФОТО)

Будьте першим, хто прокоментував "Майже рік житомирянки виходять на пікети, аби відстоювати право військових на чіткі терміни служби (ФОТО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*