1X FAN models
COIN24 old

Україну охопили масштабні пожежі: негода та обстріли ускладнюють ситуацію (ФОТО, ВІДЕО)

Україну охопили масштабні пожежі: негода та обстріли ускладнюють ситуацію

У чотирьох областях України тривають масштабні пожежі. Палають ліси та трава, вогонь не шкодує і тварин, і приватні будинки. Через пожежі у багатьох українських містах спостерігається істотне погіршення якості повітря. Водночас шквальний вітер, який приніс з собою новий циклон, лише посилює вогонь.

Зокрема, на Харківщині поблизу с. Васищево вогнем охоплено вже понад 25 га лісового масиву.

На Полтавщині в районі селища Мала Перещепина внаслідок лісової пожежі вогонь пройшов близько 680 га. Наразі горить суха рослинність та лісова підстилка на площі близько 70 га.

Рятувальники евакуювали 57 пасажирів електропотягу зі сполученням “Полтава-Кобеляки”. Також — сімох жителів села Маньківка. Попередньо, пошкоджені приватні будинки та споруди, їх кількість встановлюють.

В районі Лиману на Донеччині внаслідок російського обстрілу вогонь пройшов понад 240 гектарів лісу. Вогнеборці працюють там уже другу добу. Через сильний вітер вогонь розповсюдився у глиб лісу на сотні метрів. За допомогою БПЛА проводиться постійний моніторинг ситуації, організовано чергування надзвичайників поблизу населених пунктів для недопущення розповсюдження пожежі.

На Дніпропетровщині вогнем охоплено базу відпочинку «Green Park» у м. Кам’янське. Окрім того, внаслідок загоряння сухостою навколо Кривого Рогу утворила суцільна стіна з диму. Вогонь підійшов впритул до міста. На околицях горять складські примішення та приватні будинки, палає прибережна зона міста.

Водночас на Одещині навпаки у вихідні випала місячна норма опадів. Одеса та область буквально потопають у воді.

А тим часом у Європі потужні дощі призвели до масштабних повеней.

Будьте першим, хто прокоментував "Україну охопили масштабні пожежі: негода та обстріли ускладнюють ситуацію (ФОТО, ВІДЕО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*