COIN24 old
1X FAN models

Понад 70 подій: житомирян запрошують на книжковий форум «Відсіч. Без бар’єрів» (АНОНС)

У Житомирі з 20 по 22 вересня відбудеться книжковий форум «Відсіч. Без бар’єрів», у рамках якого житомиряни зможуть зустрітись із відомими українськими авторами, обговорити важливі теми, взяти участь у майстеркласах, дискусіях та презентаціях.

За словами комунікаційної менеджерки Ольги Євменчук, усього в програмі заходу понад 70 подій:

«Програма наша – різноманітна, там понад 70 заходів. У нас будуть численні майстеркласи із написання текстів, у нас буде взаємодія з крутими ГО, які створюють фестивалі, мерч, і зможуть навчити учасників як себе просувати. Також у нас буде тема ментального здоров’я, до нас приїде Володимир Станчишин – автор книг-бестселерів “Для стосунків потрібні двоє” та “Стіни в моїй голові. Жити з тривожністю і депресією”. У нас також буде проєкт “Свої”, де ми будемо представляти місцевих авторів, або регіонального, міжнародного значення, але які ще не презентували себе в Житомирі. У нас багато заходів зосереджено навколо підлітків, тема квір-літератури, яка сьогодні набула неабиякої популярності. Тема ЛГБТ+ та квір-спільноти в Житомирі дуже замовчується, а література така якісна, що там на ці книги sold out одразу». 

Також учасників форуму чекатимуть проєкти присвячені темі війни, дитяча література та активності для малечі:

«Крім цього у нас буде “Чоловіча розмова”, де ми зібрали представників бізнесу, військових, письменників, щоб поговорити з ними, що вони зараз внутрішньо проживають. Але ми дотримуємося гендеру, тому у нас також будуть і “Жіночі розмови”. Буде також і проєкт “Я тебе війна”, який для пом’якшення проживання болю, коли у тебе близька людина на війні, або загинула. Це буде ранкова йога, а після кавування з авторками. Зранку усі заходи будуть здебільшого для малечі. Там буде презентація дитячої літератури, аквагрим, різні розваги. Ще ми запросили “Кримський інжир”, вони приїдуть до нас цілою командою».

Детальна програма заходів за QR-кодом на фото знизу

Як зазначила організаторка книжкового форуму «Відсіч. Без бар’єрів» Ніна Рябенко, даний форум хочуть зробити щорічним:

«Готуючись до другого книжкового форуму, ми вже думаємо про третій. Воно так завжди в процесі створюється. Ми відрефлексували минулорічний фестиваль, зробили висновки. Ми твердо вирішили, що це буде стала подія в нашому місті, і хочемо, щоб люди відгукнулися і прийшли. Щоб Житомир мав свою родзинку, нам не варто гнатися за західними книжковими форумами, Житомирщина може бути осередком літератури. Треба рости, набирати команду і популяризувати книгу ще більше».

Нагадаємо, відчуваємо ритм биття серця Житомира разом з White Zt Family – Young (ФОТО).

Будьте першим, хто прокоментував "Понад 70 подій: житомирян запрошують на книжковий форум «Відсіч. Без бар’єрів» (АНОНС)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*