COIN24 old
1X FAN models

На своєму кордоні з росією Норвегія зафіксувала стрибок радіації

Норвегія зафіксувала стрибок радіації на своєму кордоні з росією. Про це повідомили журналісти видання Barrents Observer.

Зокрема, йдеться про радіоактивний цезій-137 та уран-235, які входять у паливо для атомних реакторів і «начинку» для ядерної зброї. За твердженням видання підвищений його рівень було зафіксовано десь між 9 і 12 вересня.

Разом з тим, норвезькі фахівці з Управління з радіаційної та ядерної безпеки Норвегії заявили журналістам видання, що хоча рівні явно вищі за норму, але не становлять небезпеки для людей або навколишнього середовища. Тимпаче інших радіоактивних ізотопів в результаті дослідження виявлено не було.

Водночас за твердженням фахівців причиною появи радіоактивного цезію в повітрі можуть бути також пов`язаними і з масштабними лісовими пожежами у Чорнобилі, які в цей час спостерігалися в зоні відчуження, або випробуванням крилатої ракети з ядерним двигуном «Буревісник», яке раніше планували здійснити рашисти на полігоні Панково на Новій Землі.

Однак, враховуючи те, що норвезьське видання Barrents Observer має проросійські та прокитайські погляди, найшвидше росія причетна до витоку радіації у регіоні і наразі намагається за будь-яку ціну виправдатися. Або ж дана інформація подана спеціально з метою залякування союзників України.

Нагадаємо також, що путін може провести ядерні випробування у відповідь на дозвіл бити далекобійними ракетами по рф.

Будьте першим, хто прокоментував "На своєму кордоні з росією Норвегія зафіксувала стрибок радіації"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*