coin24 crypto exchange
Stay with Ukraine
1xfan manager
1X FAN models
Stay with Ukraine
coin24 crypto exchange

У Житомирі студенти продавали кукурудзу за донат для ЗСУ (ФОТО)

З самого ранку 1 жовтня – у День захисників та захисниць України, у дворі Поліського національного університету розпочалася підготовка до благодійного заходу на підтримку 95-ї бригади. 

Студенти чистять кукурудзу та відправляють варити її у великий казан. Гарячу, солодку та ароматну смакоту продають вже невдовзі на ярмарку за донат на допомогу ЗСУ. Крім цього, відвідувачам пропонують випічку, а також свої вироби ручної роботи представили майстри.  Можна щось купити за готівку або переказати гроші на банківські реквізити, зробити благодійний внесок.

«З нагоди сьогоднішнього свята ректорат Поліського національного університету при підтримці первинної профспілкової організації співробітників, первинної профспілкової організації студентів та Студентської ради проводить ряд заходів одразу на кількох локаціях. Зокрема, крім ярмарку, у нас зранку на базі обласного центру крові відбулася акція з донорства «Здай кров – врятуй життя», а на факультеті лісового господарства та екології відкрили меморіальну дошку ще одному полеглому Герою – десантнику, повному кавалеру ордену «За мужність», студенту-магістру спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» Віктору Недашківському, який загинув на початку вересня цього року. Відкрили національно-патріотичний центр «Сакральна», – розповіла голова профкому студентів Поліського національного університету Тетяна Бойко. – Що стосується ярмарку, то тут у нас є вироби (іграшки, прикраси, обереги, ляльки-мотанки, декупаж) майстринь  Світлани Вітер, Зої Вітер, Галини Машегової, Євгенії Харшіладзе, Христини Касян. Частину від прибутку за продаж вони передадуть на загальний збір заходу. Кукурудзу виростили за органічною технологією і зібрали на Дослідному полі університету, воду для приготування спеціально надав Артем Березун ТОВ «Аквасвіт-Україна». Випічку для благодійних продажів передала Оксана Пруднікова. Обʼєдналося дуже багато людей – студенти, викладачі, співробітники, друзі та партнери ЗВО, аби в такий день зробити гарну справу і зібрати кошти для наших земляків – десантників 95 бригади. З ними вже склалася така довготривала співпраця і на постійній основі передаємо від університету ноутбуки, планшети, квадрокоптери, дрони. Окремо на вихідних відвідувачі Ботанічного саду імені Героїв-десантників також кидають кошти у скриньку на вході і ми за них можемо закривати деякі запити від військових бригади. Тобто робота в цьому напрямку ведеться і сьогодні це черговий етап і можливість допомогти тим, хто боронить нашу країну. Десь до 15 години ми підрахуємо усі зібрані сьогодні кошти і оприлюднимо загальну суму, до якої додамо ще гроші, виручені від здачі макулатури, яку також збирали в університеті нещодавно».

Окремо на ярмарку облаштували зону з прапорами, які на знак вдячності за волонтерську та благодійну допомогу від Поліського національного університету передали воїни різних бригад.

Юлія Демусь

Фото Валентин Невмержицький, Олег Скалозуб

Будьте першим, хто прокоментував "У Житомирі студенти продавали кукурудзу за донат для ЗСУ (ФОТО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*