Stay with Ukraine
1X FAN models
coin24 crypto exchange
1xfan manager
coin24 crypto exchange
Stay with Ukraine

Масовий мор риби в річці Тетерів у Житомирі: фахівці зафіксували понад 4 тисячі загиблих водних біоресурсів

Екологи виявили у Житомирі понад 4 тисячі загиблих водних біоресурсів у річці Тетерів. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Поліського округу.

Реагуючи на повідомлення в соціальних мережах про масовий мор риби в річці Тетерів в місті Житомир (район Корбутівки) державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу разом із заявником виїхали за вказаними координатами 1 жовтня 2024 року.

В результаті обстеження берегової лінії річки Тетерів держекоінспектори виявили масову загибель водних біоресурсів. На місце події викликано представників Житомирського рибоохоронного патруля та слідчо-оперативну групу для проведення слідчих дій.

При візуальному огляді місця загибелі ВБР джерело забруднення не виявили, був присутній неприємний запах та вода була сіро-зеленого кольору,”

– йдеться у повідомленні.

Кількість підрахованої екоінспекторами загиблої риби загалом становить 4 397 одиниць. Зокрема:

  • лящ – 1317 екземплярів;
  • плітка – 787 екземплярів;
  • окунь – 946 екземплярів;
  • судак – 543 екземпляри;
  • краснопірка – 264 екземпляри;
  • карась – 163 екземпляри;
  • плоскирка – 377 екземплярів.

Представники Відділу інструментально-лабораторного контролю Екоінспекції відібрали проби води для проведення лабораторних досліджень.

На місці події також було виміряно показник вмісту розчиненого кисню. Він виявився втричі меншим за норму – 1,2 мг/дм3 (при нормі не менше 4,0 мг/дм3). Також були проведені додаткові виміри рівня розчиненого кисню в річці Тетерів в районі провулка Гуйвинського (0,14 мг/дм3) та в селі Тетерівка (5,23 мг/дм3).

Наразі екологи розраховують збитки, нанесені в результаті загибелі водних біоресурсів. Після отримання результатів досліджень інспектори планують вжити заходів реагування згідно вимог чинного законодавства.

Нагадаємо також, що наприкінці минулого місяця екологи виявили перевищення шкідливих речовин у воді річки Тетерів у середмісті Житомира.

Будьте першим, хто прокоментував "Масовий мор риби в річці Тетерів у Житомирі: фахівці зафіксували понад 4 тисячі загиблих водних біоресурсів"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*