1xfan manager
coin24 crypto exchange
coin24 crypto exchange
Stay with Ukraine
Stay with Ukraine
1X FAN models

На Житомирщині спад по складанню ЗНО та низька якість підготовки вчителів

За останні 5 років на Житомирщині, як і по всій Україні, відчутний різкий спад рівня навченості та підготовки до ЗНО. За словами директора Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадія Кузьменко, такі показники пов’язані з ковідом і війною:

«У нас є результати моніторингу, який ми проводили 6 разів щодо рівня навченості учнів 4 класів, результатів ЗНО, і підняли питання щодо результатів, які показують вчителі під час тестування, яке вони проходять під час сертифікації. Результат в Житомирській області є максимально наближеними до середньостатистичного по Україні. Хоча ми бачимо за останні 5 років різкий спад рівня навченості, це пов’язано з ковідом і війною, це об’єктивний процес, він характерний для всієї країни. Ну і бачимо, що є можливості для покращення результатів, є типові помилки, є над чим працювати. Першочергово будемо звертати увагу на резерви, вони у нас є, і вони можуть дати позитивний результат при бажанні реалізувати ті заходи, які ми пропонуємо».

Він також додав, що в Україні гостра проблема – прогалини в знаннях вчителів, що негативно позначається на результатах випускників:

«Результат учнів залежить від рівня кваліфікації, професійної грамотності самого вчителя. Вчитель, який має низький рівень професійної підготовки, він не здатний підготувати до складання ЗНО, до вступу у ВНЗ, він не здатний якісно підготувати своїх випускників. Це проста теза, але є конкретні приклади, що прогалини в знаннях вчителів відображаються прогалинами в рівні знань випускників. Це гостра проблема для всієї України, і вона гостра також і для Житомирщини. Це загальна проблема нашої системи освіти». 

Нагадаємо, у Житомирі студенти продавали кукурудзу за донат для ЗСУ (ФОТО).

1 коментар до "На Житомирщині спад по складанню ЗНО та низька якість підготовки вчителів"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*