coin24 crypto exchange
Stay with Ukraine
Stay with Ukraine
1xfan manager
1X FAN models
coin24 crypto exchange

100 тисяч спогадів про Бахмут – команда “Вільного радіо” запустила проєкт до дня народження рідного міста

“Вільне радіо”, запустило проєкт “Листи до Бахмуту”. Мета проєкту – зібрати 100 тисяч листів-спогадів про зруйноване війною місто та створити цифровий архів його історії.

Команда “Вільного радіо” родом з Бахмуту та була змушена поїхати зі свого рідного міста після початку активних бойових дій у регіоні. Проєкт закликає всіх, хто має свої спогади про Бахмут, написати лист-звернення до міста як до старого друга. У листах можна поділитися смішними, важливими чи гіркими моментами, висловити вдячність і підтримку або передати свої побажання на майбутнє.

Було собі місто і розлетілося на друзки у сотні тисяч уламків. Пораненими лишилися не лише місцеві, а й стільки українців, що й уявити важко. Кожен пам’ятає Бахмут по-своєму. Це проєкт про 100 тисяч листів, 100 тисяч поглядів, 100 тисяч спогадів”, – розповідає ініціаторка проєкту та головна редакторка “Вільного радіо” Анна Сердюк.

Організатори зазначають, що проєкт має терапевтичний ефект, допомагаючи людям прожити втрату та поділитися своїми почуттями.

Перенесення думок на папір допомагає відпустити. Не забути чи сховати, а трохи полегшити тиск усередині. Погорювати”, – ділиться Анна Сердюк.

А для тих друзів Бахмута, які захочуть об’єднатись навколо цих спогадів з поштовхом у майбутнє – стартував допоміжний збір на Дронопад, який організовує Повернись живим. Зібрати хочуть по тисячі гривень за кожен рік — щонайменше 453 тисячі привітань.

Після завершення збору листів команда планує створити виставку, яка представить зібрані спогади широкому загалу. Наразі шукають партнерів для реалізації цієї ідеї.

Як долучитися:

  • Онлайн: Напишіть лист на сайті “Вільного радіо”;
  • Від руки: Передайте паперовий лист через осередки для переселенців з Бахмута та центри “ЯМаріуполь”;
  • Соцмережі: Публікуйте листи з хештегом #ЛистБахмуту.

Поширивши інформацію про проєкт, ви допоможете зберегти історію Бахмута.

Нагадаємо, студенти  ЖДУ влаштували фаєр-шоу на підтримку ЗСУ (ФОТО).

Будьте першим, хто прокоментував "100 тисяч спогадів про Бахмут – команда “Вільного радіо” запустила проєкт до дня народження рідного міста"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*