Stay with Ukraine
1xfan manager
coin24 crypto exchange
coin24 crypto exchange
1X FAN models
Stay with Ukraine

На Житомирщині правоохоронці викрили на хабарі депутата однієї з міськрад області та його спільника

На Житомирщині правоохоронці викрили на хабарі депутата однієї з міськрад області та його спільника

Правоохоронці викрили 52-річного депутата однієї з міськрад області у вимаганні та отриманні хабаря у підприємця. Здійснити протиправну оборудку йому допомагав знайомий. 

Відомо, що вказаний депутат перебуває на посаді головного спеціаліста одного з відділів, а також працює в комісії, що займається питаннями охорони природного середовища та благоустрою.

Посадовець знав, що місцевий підприємець здійснює господарську діяльність, пов’язану з порубкою самосійних дерев на земельних ділянках комунальної власності. Він вирішив збагатитися, вимагаючи у чоловіка хабар, а інакше погрожував вчиняти перешкоди у його діяльності.

На початку вересня депутат висловив підприємцю вимогу про передачу йому 5 тисяч гривень. А в жовтні вирішив залучити до вимагання неправомірної вигоди свого 37-річного знайомого. Водночас сума зросла до 35 тисяч гривень.

Кілька днів тому посередник передав підприємцю вимогу депутата. А вже пізно ввечері 13 жовтня зустрівся з ним та отримав гроші для подальшої передачі посадовцю. Поліцейські затримали спільників одразу ж після зустрічі в одному з гаражних приміщень.

Слідчі вилучили гроші, мобільні телефони та автомобілі фігурантів.

Обом чоловікам інкриміновано вимагання та отримання неправомірної вигоди, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України). Нині вирішується питання про оголошення їм про підозри та обрання запобіжних заходів.

Тепер спритним корупціонерам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо також, що заступника очільника Івано-Франківського ТЦК правоохоронці взяли на хабарі.

Будьте першим, хто прокоментував "На Житомирщині правоохоронці викрили на хабарі депутата однієї з міськрад області та його спільника"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*