1X FAN models
coin24 crypto exchange
coin24 crypto exchange
Stay with Ukraine
1xfan manager
Stay with Ukraine

На Бердичівщині місцеві мешканці “подарували” шахраям понад 60 тис. грн

Нещодавно до бердичівських правоохоронців звернулися одразу четверо заявників із повідомленнями про ошуканство. Всі вони втратили заощадження, повіривши у поширені шахрайські схеми.

Зокрема, 62-річна містянка сподівалась отримати матеріальну допомогу, перейшовши за посиланням, розміщеним в онлайн-чаті. Натомість отримала повідомлення про списання 38,5 тисячі гривень її власних заощаджень. Як з’ясувалось, вона ввела всі відомості для доступу до її банківського рахунку на сторонньому сайті.

В свою чергу житель Гришковецької громади в мережі інтернет натрапив на оголошення про продаж дитячого ліжечка за вигідною ціною. Він переказав продавцеві 2,5 тисячі гривень завдатку та ще 600 гривень за доставку. Однак свого замовлення так і не отримав.

А заявниця з Андрушівської громади, поспілкувавшись телефоном з «представником банку», втратила 4700 гривень, оскільки продиктувала йому секретні коди, що надходили на її мобільний.

В той же час 37-річний містянин у месенджері «Телеграм» отримав повідомлення від свого знайомого, який просив про позику у 17 тисяч гривень. Тож чоловік, не замислюючись, зробив переказ на вказану у повідомленні картку. А згодом зв’язався з товаришем та дізнався, що насправді той не потребував такої допомоги.

У всіх зазначених випадках правоохоронці проводять розслідування за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) КК України та встановлюють причетних до правопорушень осіб.

Нагадаємо також, що на Житомирщині перед судом постануть двоє шахраїв, які влаштували “туристичний бізнес” та наживалися на дітях.

Будьте першим, хто прокоментував "На Бердичівщині місцеві мешканці “подарували” шахраям понад 60 тис. грн"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*