1xfan manager
coin24 crypto exchange
Stay with Ukraine
coin24 crypto exchange
Stay with Ukraine
1X FAN models

За результатами перевірок вже 64 посадовці МСЕК отримали підозри

В результаті перевірок, ініційованих після викриття очільниці Хмельницької МСЕК на хабарах та підроблених довідках про інвалідність, 64 посадовці МСЕК по всій Україні отримали підозри. Окрім того, на даний момент вже скасовано 4106 висновків про інвалідність. При цьому 9 осіб уже засуджено. Про це заявив очільник СБУ Василь Малюк.

Загалом, наразі в Україні викрито діяльність 8 угруповань, до яких входили представники МСЕК. Так, на Харківщині у посадовців МСЕК вилучено понад 650 тисяч доларів. Встановлено, вказані кошти “зароблені” підозрюваними шляхом продажу ухилянтам підроблених меддовідок.

Окрім того, тут, як і на Хмельниччині, “кришували” схему прокурори, які також оформили собі та членам своїх родин інвалідності.

На Рівненщині представників МСЕК і лікарсько-консультативних комісій упіймали на оформленні фіктивних історій хвороб з подальшим призначенням груп інвалідності. Тут правоохоронці вилучили у корупціонерів понад 350 тисяч доларів прибутку.

На Миколаївщині у очільниці обласної МСЕК виявили понад 450 тисяч доларів, колекцію золотих виробів і три незадекларовані квартири в Одесі. Більше того, з`ясувалося, що її син є громадянином країни-агресора.

На Закарпаттіголову обласної МСЕК і трьох її спільників також упіймали на оформленні ухилянтам інвалідності.

Наразі перевірки тривають. Будуть результати і по Житомирщині. Поки є інформація, що житомирські прокурори, як і їх хмельницькі колеги, також масово забезпечили себе довідками про інвалідність.

Робота по виявленню та притягненню винних до відповідальності триває.

Будьте першим, хто прокоментував "За результатами перевірок вже 64 посадовці МСЕК отримали підозри"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*