Stay with Ukraine
Stay with Ukraine
1xfan manager
coin24 crypto exchange
1X FAN models
coin24 crypto exchange

У Житомирі до 5 років ув’язнення за антиукраїнську пропаганду засуджено бойовика «днр»

У Житомирі завдяки доказовій базі, зібраній слідчими Служби безпеки України спільно з Управлінням стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції, на 5 років збільшено термін відбування покарання рецидивісту, який поширював кремлівську пропаганду серед засуджених та персоналу в’язниці.

Зловмисником є колишній бойовик «днр», який з 2020 року відбуває покарання в одній із виправних установ Житомира за участь у терористичному збройному формуванні. Вже через декілька місяців рашист мав вийти на волю, де планував повернутися до «своїх» та продовжувати воювати проти України із автоматом в руках.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 40-річний уродженець амурської області (рф) позиціонував себе «генералом днр», мав активну проросійську позицію та агресивно нав’язував образливі для України й українців твердження. Його «цільовою аудиторією» були ув’язнені та працівники установи виконання покарань.

Зловмисник, заперечував державність України, переконуючи, що це був «подарунок дєдушкі лєніна малоросії», та стверджував, що українці – «сепаратисти, які зрадили слов’янський народ і православно-християнську віру». За цю «зраду», а також обмеження прав «днр/лнр» українців нібито й потрібно «казніть».

Також він переконував, що в Україні триває не повномасштабна війна, а внутрішній «громадянський конфлікт», який розпочала сама ж Україна – у 2014 році на Донбасі. А росії, з його слів, там «не було і немає».

На підставі зібраних вичерпних доказів Богунський районний суд Житомира визнав рецидивіста винним у неодноразовому виправдовуванні та запереченні збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році (ч.ч.1 і 3 ст.436-2 Кримінального кодексу України), продовживши таким чином перебування засудженого за ґратами ще на 5 років.

Нагадаємо також, що СБУ повідомила про підозру російському генералу, який командував операцією «Київ за три дні».

Будьте першим, хто прокоментував "У Житомирі до 5 років ув’язнення за антиукраїнську пропаганду засуджено бойовика «днр»"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*