coin24 crypto exchange
1X FAN models
Stay with Ukraine
Stay with Ukraine
coin24 crypto exchange
1xfan manager

З 31 грудня в Україні планують ліквідувати МСЕК

У новому 2025 році в Україні більше не буде МСЕК. Вже до кінця року їх ліквідують. Відповідне рішення РНБО вчора, 22 жовтня, ввів у дію своїм указом президент України Володимир Зеленський.

Натомість урядовці обіцяють запровадити нову цифрову європейську модель. Щоправда як саме вона виглядатиме досі не зрозуміло. Поки протягом подальших двох тижнів хочуть створити план цифровізації всіх етапів МСЕК. 

Окрім того, передбачається, що впродовж найближчих трьох місяців буде здійснено перевірку рішень МСЕК щодо встановлення інвалідності, передусім посадовцям. Необґрунтовані рішення будуть переглядати. 

Окрім того, вже впродовж тижня планують провести аудит пенсій по інвалідності для посадовців та переглянути механізм нарахувань пенсійних виплат зазначеним особам.

Цікаво, що після засідання РНБО з приводу корупції у МСЕК було звільнено керівництво Центральної медико-соціальної експертної комісії. Окрім того, звільнили керівників профільного департаменту Міністерства охорони здоров’я, який відповідає за координацію діяльності МСЕК. При цьому очільник МОЗ Віктор Ляшко залишився на своїй посаді. Навіть питання про його відповідальність в даній ситуації не піднімалося.

Будьте першим, хто прокоментував "З 31 грудня в Україні планують ліквідувати МСЕК"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*