coin24 crypto exchange
1xfan manager
coin24 crypto exchange
1X FAN models
Stay with Ukraine
Stay with Ukraine

На Житомирщині перед судом постануть троє посадовців, які привласнили 2 млн грн бюджетних коштів

Виконуючий обов’язки голови, депутатка та фахівець однієї з сільських рад Житомирського району, провели закупівлю електрогенераторного обладнання для потреб громади, поклавши до власних кишень значну частину коштів. Вартість устаткування подекуди вдвічі перевищувала ринкову.

Організував схему привласнення бюджетних коштів виконуючий обов’язки голови сільради 38-річний житомирянин. Без проведення процедури публічної закупівлі ,на власний розсуд посадовець уклав договори про придбання товарів за значно завищеними цінами. У листопаді 2022 року така оборудка була проведена під час придбання генераторної установки. «На папері» ціна товару становила понад 1,7 млн грн., що майже на 0,5 мільйона гривень перевищувало ринкову вартість.

Вже у грудні 2022 року посадовець залучив до своїх махінацій депутатку сільської ради, яка є директоркою товариства з обмеженою відповідальністю. Цього разу сума, вказана у договорі на придбання 10 генераторів, сягнула 2,8 млн грн. та перевищувала ринкову вартість на майже 1,5 мільйона гривень. Після отримання коштів 47-річна жінка переказала надлишок на інші рахунки як сплату за різні товари, тим самим легалізувавши його.

Також викрито участь у злочинній схемі фахівця відділу ЖКГ сільської ради. Чоловік завірив власним підписом документацію про отримання генераторів від підприємства, яким керувала депутатка, хоча фактично обладнання надійшло до сільради лише за кілька місяців після укладання угоди.

Загальна сума збитків, спричинених діями посадовців сільській раді, становить 1 937 866 грн.

Нині колишньому виконуючому обов’язки голови сільської ради правоохоронці інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4,5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Депутатці-підприємиці – ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) та ч.1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) КК України. Фахівець з ЖКГ також відповідатиме за службове підроблення.

Тепер двом головним фігурантам загрожує від 7 до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Водночас фахівцю з ЖКГ загрожує штраф від 34 до 68 тисяч гривень або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на такий же строк.

Нагадаємо також, що на Житомирщині працівницю банку викрили у привласненні понад 3,5 млн грн.

Будьте першим, хто прокоментував "На Житомирщині перед судом постануть троє посадовців, які привласнили 2 млн грн бюджетних коштів"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*