coin24 crypto exchange
Stay with Ukraine
1xfan manager
Stay with Ukraine
1X FAN models
coin24 crypto exchange

ДБР викрило працівників столичного РТЦК, які допомогли ухилитись від мобілізації тисячам військовозобов’язаних

Працівники ДБР затримали трьох посадовців Голосіївського РТЦК та СП міста Києва та трьох цивільних, які організували схему незаконного ухилення від мобілізації військовозобов’язаними. Один з викритих — голова ВЛК — вже мав підозру за аналогічні дії та навіть був відсторонений від посади, але продовжив впливати на процеси.

В результаті обшуків у підозрюваних було виявлено та вилучено понад 1,2 млн доларів США, 45 тис. євро готівкою, а також 11 автомобілів преміумкласу вартістю понад 100 тис. дол. кожний.

Організував злочинну групу цивільний, який підшукував клієнтів, збирав необхідні документи та передавав їх до РТЦК.

Далі «клієнтам» виготовляли пакет військово-облікових документів щодо їх зняття та виключення з військового обліку. Ціна такого пакету становила від 2 до 15 тисяч доларів США.

Наразі фігурантам повідомлено про підозру в організації, виконавстві та пособництві проханні та одержанні ними неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, що поєднано з вимаганням (ч. 2, 3, 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України).

Правоохоронці просять суд обрати підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Окрім того, в цьому ж військкоматі було виявлено ще двох працівників, які вносили до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів фальшиві дані, які дозволяли ухилятись від військової служби та виїхати за кордон.

Їм теж повідомлено про підозру в несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 5 ст. 361 КК України), вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Усім фігурантам загрожує позбавлення волі строком до 15 років.

На даний час також слідством досліджуються обставини щодо причетності до вчинення кримінальних правопорушень інших співробітників РТЦК та СП міста Києва.

Нагадаємо також, що СБУ та ДБР затримали столичного юриста, уродженця Житомирщини, який організував «схему для ухилянтів».

Будьте першим, хто прокоментував "ДБР викрило працівників столичного РТЦК, які допомогли ухилитись від мобілізації тисячам військовозобов’язаних"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*