«Щедроти осені» – під такою назвою у Житомирському державному університеті імені Івана Франка 24 жовтня на одній із перерв у навчальному корпусі № 4 відбувся черговий благодійний захід на підтримку ЗСУ.
Цього разу організаторами та учасниками виступили студенти ІІ курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» соціально-психологічного факультету. Саме вони приготували усе необхідне для ярмарку – домашню випічку (кекси, тістечка, торти, еклери, десерти, желе), а також свіжі сливи, консервовані груші, стіл прикрасили осінніми квітами.
Куратор студентів – доцент кафедри економіки, менеджменту, маркетингу та готельно-ресторанної справи Світлана Павлова, каже, що підтримала ініціативу своїх підопічних і навіть представила кілька позицій від себе. Зокрема, принесла запечений батат двох сортів, який виростила самотужки.
«Хочемо трохи познайомити людей з цією поки що новою для більшості культурою, тому відвідувачі ярмарку можуть придбати порцію батату – скуштувати і таким чином також задонатити на загальний збір», – додала пані Світлана.
Купували смакоту на ярмарку студенти і викладачі соціально-психологічного факультету, а також гості з інших факультетів. Ціни стартували від 25 гривень. Додатково пригощали ароматними гарячими напоями.
«Звичайно, хочемо зібрати максимально коштів, адже це на допомогу нашим захисникам, – пояснила Світлана Павлова. – Конкретної мети не ставили, але чим більше, тим краще. Попередньо думали над тим, аби купити тепловізор для військовослужбовців, щоб прилад безпосередньо допомагав у виконанні завдань на передовій. Студенти дуже зацікавлені в тому, щоб усе пройшло на найвищому рівні, вони наполегливо готувалися, як бачите. Це лише початок і у майбутньому, при потребі, такі заходи будуть проходити ще».
Родзинкою ярмарку стала грала «Сомельє трав», у рамках якої відвідувачам із закритими очима пропонували на запах визначити вміст бокалу із різними травами і цитрусовими. Як виявилося, з цим простим на перший погляд завданням змогли впоратися не всі чи вгадували не з першого разу.
Юлія Демусь
Дари осені, квіти, лебеді та лелека: теплий жовтень у Ботсаду в Житомирі (ФОТОРЕПОРТАЖ)
«ЛЮДИ-ТИТАНИ»: Польський бульвар Житомира зустрічав фестиваль військового братерства (ФОТО)
Будьте першим, хто прокоментував "Домашня випічка,”Сомельє трав” і запечений батат: благодійний ярмарок студентів ЖДУ ім.І.Франка (ФОТО)"