Stay with Ukraine
Stay with Ukraine
coin24 crypto exchange
1xfan manager
coin24 crypto exchange
1X FAN models

У Житомирі до 15 років ув’язнення заочно засуджено трьох зрадників-ексофіцерів Державного космічного агентства

Співробітники Служби безпеки продовжують системну роботу з притягнення до кримінальної відповідальності зрадників, які співпрацюють з російськими загарбниками у тимчасово окупованому Криму.

Завдяки доказовій базі спецслужби заочно засуджено трьох житомирян-ексофіцерів Державного космічного агентства України. Корольовський районний суд м.Житомира призначив їм по 15 років позбавлення волі.

Зрадивши військовій присязі на вірність Українському народові, у 2014 році вони перейшли на бік ворога у період збройного конфлікту, прийняли громадянство рф, вдягнули форму окупантів та є співучасниками відкритої збройної агресії проти України.

Нині запроданці у псевдозваннях «підполковників» та «майора» служать загарбникам у військовій частині повітряно-космічних сил рф в Криму. Звідти росіяни керують супутниками ГЛОНАСС, а отримані за їх допомогою актуальні координаційні дані використовуються для наведення ворожих ракет і БпЛА на цілі в Україні.

За даними слідства, житомиряни є випускниками місцевого вищого військового навчального закладу. У 2000-х роках їх відрядили до одного з центрів Державного космічного агентства України (Крим), де вони й проходили службу до анексії півострова країною-агресором.

На підставі зібраної СБУ вичерпної доказової бази фігурантів визнано винними у вчиненні злочинів, передбачених:

  • ч.1 ст.111 (державна зрада),
  • ч.1 ст.408 (дезертирство) Кримінального кодексу України.

Наказом Міністерства оборони України за порушення військової присяги їх позбавлено офіцерських звань та звільнено з військової служби.

Вироки судів набрали законної сили.

Наразі зрадники переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій території України.

Термін відбування покарання обчислюватиметься з моменту їх затримання.

Нагадаємо також, що СБУ затримала зрадника, який наводив російські ракети на свою бригаду ЗСУ та готувався втекти до рф.

Будьте першим, хто прокоментував "У Житомирі до 15 років ув’язнення заочно засуджено трьох зрадників-ексофіцерів Державного космічного агентства"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*