Stay with Ukraine
Stay with Ukraine
1X FAN models
1xfan manager
coin24 crypto exchange
coin24 crypto exchange

У вишиванках і з сигналом «Повітряної тривоги»: як студенти Поліського університету в Житомирі писали диктант національної єдності (ФОТО)

Студенти та викладачі Поліського національного університету вже традиційно долучаються до написання Радіодиктанту національної єдності, який одночасно у різних куточках країни та світу  – на всіх континентах, щорічно пишуть тисячі людей різного віку та професій.

Зокрема, 25 жовтня усі охочі зібралися в стінах однією навчальної аудиторії, де після 11:00 за київським часом розпочали написання диктанту. Молодь одягнула вишиванки та вишиті сорочки, між собою ділилися враженнями та переживаннями.

Хтось писатиме вперше, а для когось це вже другий чи навіть третій за рахунком радіодиктант. 

«Я вперше писала, ще будучи школяркою разом зі своїми однокласниками, тому дуже приємно, що змогла для себе продовжити  цю традицію і після вступу в університет. Ми тут всі налаштовані оптимістично, в гарному настрої. Це свого роду свято, тож думаю, що все пройде добре», – ділиться першокурсниця Олена. 

За словами старшої викладачки кафедри іноземних мов Поліського національного університету Варвари Заєць, для написання диктанту зібралися представники усіх 8 факультетів університету з 1 по 4 курс.

«Ми попередньо зробили оголошення, що за ініціативи кафедри іноземних мов відбудеться такий спільний захід, тож усі, хто мають бажання, змогли долучитися. Плануємо визначити кілька кращих робіт та нагородити учасників з числа студентів подарунками, але також надішлемо роботи й на перевірку фахівцям та будемо чекати результатів», – пояснила Варвара Заєць.

Близько 11.30 у Житомирі пролунав сигнал «Повітряної тривоги». На цю мить студенти встигли написати лише кілька речень диктанту. Після інформації про пуск «Кинджалів» студенти перемістилися в укриття.

Нагадаємо, що мета Радіодиктанту національної єдності – об’єднати людей навколо України в усьому світі.

Авторкою тексту Радіодиктанту національної єдності у 2024-му стала письменниця Оксана Забужко. Назва –  «Магія голосу», а читав його поет, військовослужбовець ЗСУ Павло Вишебаба.

На сайті «Українського радіо» та сайті «Суспільне Культура» 28 жовтня об 11.00 буде оприлюднено текст Радіодиктанту національної єдності — можна самостійно перевірити свої результати. 

Якщо хочете, щоб ваш диктант перевірили фахівці, ви можете:

 – надіслати текст Радіодиктанту паперовим листом на адресу: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Важливо, щоб на штемпелі була дата не пізніше 27 жовтня;

 – сфотографувати / відсканувати написаний текст (форматjpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 28 жовтня на адресу rd@suspilne.media. 

Також  можна фото чи відео того, як ви пишете Радіодиктант національної єдності або готуєтеся до нього, та опублікувати в соціальних мережах із гештегом #пишеморазом, #радіодиктант2024.

ЮЛІЯ ДЕМУСЬ

Домашня випічка,”Сомельє трав” і запечений батат: благодійний ярмарок студентів ЖДУ ім.І.Франка (ФОТО)

Дари осені, квіти, лебеді та лелека: теплий жовтень у Ботсаду в Житомирі (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Будьте першим, хто прокоментував "У вишиванках і з сигналом «Повітряної тривоги»: як студенти Поліського університету в Житомирі писали диктант національної єдності (ФОТО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*