1xfan manager
coin24 crypto exchange
1X FAN models
coin24 crypto exchange
Stay with Ukraine
Stay with Ukraine

Близько 40 тисяч військовозобов’язаних заброньовані з порушеннями – ЗМІ

Забронювати працівника у найближчі три тижні неможливо — в Україні триває аудит критично важливих підприємств. Але це не все: після 15 листопада компанії можуть втратити право бронювати працівників, а процедура бронювання — зазнати змін.

Ну а поки триває ця пауза, підприємства ризикують зіткнутися зі збоями у виробництві та втратою критично важливих працівників, пише NV.

Видання нагадало, що отримати статус «критично важливого для функціонування економіки» підприємства можна після погодження обласною військовою адміністрацією (ОВА) або профільного для бізнесу міністерства. Правила прописані в постанові Кабінету міністрів № 76, затвердженої ще у січні 2023 року. Але коли почали проводити аудит підприємств, відразу почали фіксувати порушення. 

«Співрозмовник NV Бізнес, який знайомий із ситуацією з бронюванням, каже, що статус критично важливих отримали придорожні кафе та ресторани, і там бронюють по 20 кухарів. Але найбільше порушень стосуються рівня заробітної плати: коли підприємство подає документи, то вказує велику зарплату. А тільки-но отримує потрібний статус, там починають платити мінімалку», — розповідає він про причини аудиту. Та додає, що в перші дні вже виявлено близько 40 тисяч військовозобов’язаних, які заброньовані з порушеннями», – вказує видання.  

Але поки чиновники вивчають папери, бізнес зіткнувся із проблемою: продовжити бронь до 15 листопада зараз неможливо.

«Підприємства побоюються, що ТЦК просто встане біля входу та мобілізує більшу частину працівників, оскільки у них завершилась дія статусу «критично важливого». Уся робота зупиниться», – розповів NV Бізнес представник галузевої асоціації, який попросив не називати його ім’я. 

Нагадаємо, СБУ затримала 19 адмінів та дописувачів телеграм-каналів, які поширювали повідомлення про місцезнаходження співробітників ТЦК.

Будьте першим, хто прокоментував "Близько 40 тисяч військовозобов’язаних заброньовані з порушеннями – ЗМІ"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*