1xfan manager
coin24 crypto exchange
coin24 crypto exchange
1X FAN models
Stay with Ukraine
Stay with Ukraine

“Поки ти п’єш каву, вони мріють про воду”: у Житомирі пройшла акція на підтримку полонених та зниклих захисників (ФОТО)

Родини полонених та зниклих безвісти військовослужбовців, молодь та небайдужі представники громади 26 жовтня вийшли на чергову акцію в Житомирі, аби нагадати суспільству, владі та всьому світу про тисячі українських захисників, які досі перебувають в неволі і потребують найшвидного звільнення та повернення додому.

Такі акції в місті відбуваються раз на кілька тижнів від початку 2024 року. Здебільшого на них виходять батьки, дружини, діти, брати, сестри та друзі воїнів з Житомира, а також з інших куточків області та регіонів країни, але мета рідних, аби долучалося все більше людей, тому активно поширюють інформацію в соцмережах, закликають публікувати анонси місцевих блогерів.

Традиційно захід стартував на майдані Корольова, де учасники виступали, розповідаючи про тих, заради кого виходять і кого очікують під час кожного великого обміну. Далі колона рушила через Михайлівську до Київської, де закликали автомобілістів сигналити на підтримку. Після цього знову повернулися в центр пішохідної вулиці та влаштували перформанс – читали листи-звернення, де ділилися щасливими спогадами та мріями, розповідали про тих, хто чекає тут тим, хто чекає там (в російському полоні).

“Альоша, потерпи ще трохи і наша родина нарешті об’єднається. Ми любимо тебе, молимося і чекаємо. Твоя Альона”, – звучать у мікрофон рядки одного з листів.

Під час проходження Михайлівською учасники скандують гасла – “Ваша байдужість їх вбиває”, “Поки ви п’єте каву, вони мріють про воду”, “Люди, не будьте байдужими”, “Поки ви мовчите, їх катують”. З перехожих до колони ніхто так і не приєднався.

Одна з організаторок акції – Тетяна Гойдик, ділиться новиною, що після останньої зустрічі було звільненого військовослужбця 95 бригади Івана Скоропада, з портретом якого рідні виходили на аналогічні заходи.

“Нас стає більше. На жаль, бо війна триває, військові продовжують нести втрати, хтось потрапляє в полон, від когось чекаємо звістку роками і віримо, що обов’язково зустрінемося, – говорить Тетяна. – Я хочу донести це до всіх: поки ми стоїмо, їх повертають. Хлопців, за яких борються, повертають, тобто все це недаремно, всі наші зусилля рано чи пізно мають результат. Іван – приклад цього. Повертають навіть тих, кого росія незаконно засудила. Кожен має шанс”.

Юлія ДЕМУСЬ

У вишиванках і з сигналом «Повітряної тривоги»: як студенти Поліського університету в Житомирі писали диктант національної єдності (ФОТО)

Домашня випічка,”Сомельє трав” і запечений батат: благодійний ярмарок студентів ЖДУ ім.І.Франка (ФОТО)

Будьте першим, хто прокоментував "“Поки ти п’єш каву, вони мріють про воду”: у Житомирі пройшла акція на підтримку полонених та зниклих захисників (ФОТО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*