Лялькар з Житомира став переможцем 1-го етапу Всеукраїнського фестивалю вуличного мистецтва

Житомирський лялькар Сергій Соловйов став переможцем 1-го етапу 5-го Всеукраїнського фестивалю вуличного мистецтва. Він здобув першість у номінації «Артист динамічного жанру театру ляльок». 

У Місті Харкові вже більше трьох тижнів триває щорічний фестиваль вуличного мистецтва-2020. Розпочався він ще 8 січня і проходитиме аж до весни. Остаточного переможця назвуть лише 8 березня у Дніпрі.

«Фестиваль вуличного мистецтва відбувається уп’яте. У позаминулому році я виграв у такому Гран-прі. Цього року я знову беру в ньому участь. Як артист вуличного-динамічного жанру театру ляльок. Це неоціненний мій досвід роботи на вулиці», — зазначив лялькар.

Сергій Соловйов на фестивалі представив три своїх роботи — ляльки-маріонетки. 

Собачка Мультик, скрипаль Фіма та нова лялька-художник, яка поки без імені — це улюбленці житомирян, яких часто можна зустріти на Михайлівській.

Лялька-художник має характерні вуса, тому митець вважає, що її потрібно назвати чи Далі, чи Сальвадор. А ще вона на очах публіки малює картини.

«Хочу зазначити, що передовсім працюю для публіки, ніж для журі. І тому, коли підійшли члени журі, щоб оцінити мою роботу, я їх навіть не помітив. Адже я працював так, як і завжди працюю», — додав Сергій Соловйов.

За підсумками 1-го етапу 5-го Всеукраїнського фестивалю вуличного мистецтва житомирянин набрав найвищий бал серед трьох претендентів на перемогу. 

Соловйов також розповів, що він сподівається на перемогу, проте на таких фестивалях для нього більш важливе спілкування з глядачами, набуття досвіду та збагачення творчими ідеями.

Будьте першим, хто прокоментував "Лялькар з Житомира став переможцем 1-го етапу Всеукраїнського фестивалю вуличного мистецтва"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*