У Житомирі продовжили карантин до 8 лютого включно

Карантин у навчальних закладах Житомира продовжили з 6 по 8 лютого включно.

Таке рішення прийняли сьогодні, 5 лютого, під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Житомирській міській раді. 

«Моніторинг стану захворюваності на грип та ГРВІ відбувається щотижнево по четвергах, тому точна інформація буде завтра. Але навіть станом на 30 січня 2020 року поріг зріс майже на 67%. Щодо госпіталізації хворих, то станом від 3 по 5 лютого, наприклад, в лікарні № 1 зареєстрували 44 хворих на ГРВІ та грипозну пневмонію. До дитячої лікарні за цей період було госпіталізовано 447, з них грипом захворіло 10 людей, 8 — грипозною пневмонією та ща 40 — бактеріальною», — зазначила заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марія Місюрова

У п’ятницю, 7 лютого, відбудеться чергове засідання комісії, де й вирішать подальшу «долю» карантину.

Завідуючий відділенням організації епідеміологічних досліджень Житомирського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України Анатолій Головко зазначив, що рівень захворюваності зростає, незважаючи на те, що про карантин було оголошено вчасно.

«У Житомирі зафіксовано високий рівень епідмічності відносно шкали. Захворюваність зросла як серед дорослих, так і серед дітей, проте їх на 70 % більше хворих» , — пояснив Головко.

У міськраді вважають, що головною причиною, чому у місті не можуть знизити епідпоріг, є функціонування дитячих гуртків, секцій, а також проведення культурно-масових заходів. Тому члени комісії підтримали рішення продовжити призупинення освітнього процесу та наголосили, що масові дійства також мають бути обмеженими. 

У дитячих садочках про карантин поки не оголосили, адже вважають, що окремі групи дітей достатньо ізольовані одна від одної.

«В садочках всі групи відокремлені. Немає загальних коридорів та практично немає загального спілкування. Зараз також є обмеження проводити загальні збори чи заходи. Тому в садочках не доцільно оголошувати про карантин», — пояснила Місюрова.

Нагадуємо, що 23 січня, в Житомирі оголосили карантин в навчальних та позашкільних закладах на 10 днів.

Будьте першим, хто прокоментував "У Житомирі продовжили карантин до 8 лютого включно"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*