Житомирська міська рада виділила 26 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом та заохочення медичним працівникам

Сьогодні, 17 березня, житомирська міська рада виділила 26 мільйонів гривень на закупівлю медичного обладнання, лікарські засоби та індивідуального захисту, а також на матеріальне заохочення медичним працівникам. Про це повідомили у Житомирській міській раді. 

Таке рішення депутати прийняли під час засідання 65 позачергової сесії Житомирської міської ради, аби запобігти розповсюдженню коронавірусу. 

26 млн 388, 3 грн буде спрямовано на такі потреби:

  • 9 млн грн — на закупівлю медичного обладнання, а саме: 7 апаратів штучної вентиляції легень, 40 концентраторів, бронхоскоп, пульсоксиметри (прибори, якими вимірюють рівень кисню в крові), монітори пацієнтів;
  • 2 млн 454 грн — на засоби індивідуального захисту медичного персоналу
  • 3,0 млн — на лікарські засоби, витратні матеріали та дезінфікуючі засоби;
  • 12 млн 139 грн — на здійснення матеріального заохочення медичних працівників міських закладів охорони здоров’я за роботу, пов’язану із запобіганням розповсюдженню COVID— 19.

Заступниця міського голови Марія Місюрова зазначали, що респіратори Житомир отримав, і вони вже розподіляються між лікарнями:

«Вже поступило 50 тис респіраторів , які наразі розподіляються між медичними закладами та іншими суб’єктними, які забезпечують життєдіяльність міста».

 Вона також повідомила, що лікування пацієнта середньої тяжкості на стаціонарі складає 700 грн на день, що стосується пацієнтів з важким ступенем – 2,2 тис грн. 

Нагадаємо, що з 17 березня Верховна Рада ухвалила законопроєкт про коронавірус,  у якому встановлено додаткові надбавки медичним працівникам, що працюють над ліквідацією епідемії, до 200%. 

Будьте першим, хто прокоментував "Житомирська міська рада виділила 26 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом та заохочення медичним працівникам"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*